Diensten
Menu
Sluiten

Heras: “Maatwerk buitenbeveiliging voor Nederlandse zuivelindustrie”

Nederlandse landbouwproducten liggen onder een Russisch vergrootglas. Na snijbloemen en aardappelen stelt de achtste economie van de wereld vragen bij de veiligheid van Nederlandse zuivelproducten.

heras-nieuwsbericht

De Russische inspectiedienst hekelde in december de in hun ogen onvoldoende toegangscontrole van Nederlandse zuivelfabrieken en distributiecentra. De bezwaren hebben niets van doen met de kwaliteit of de hygiëne, maar met de procedures en de inrichting van het buitenterrein. “Rusland wil dat zuivelbedrijven hekken plaatsen rond fabrieken en niet langer melk lossen in de open lucht. Zodra de zuivel- en distributiebedrijven weer aan de eisen voldoen, mogen ze weer exporteren”, zo berichtte het ANP.

Erwin van Vreden, Salesmanager Heras: “In algemene zin leeft de wens dat niemand ongezien het terrein van een zuivelfabriek of DC op mag. De controle ontbreekt of is onvoldoende, vinden de Russen. Met de eerste zuivelpartijen zijn we al in gesprek om tot maatwerkoplossingen te komen. Gericht op de wensen vanuit Rusland en op basis van ADVAT, onze bewezen effectieve beveiligingsfilosofie.”

ADVAT staat voor een optimale inzet van de modules Afschrikken, Detecteren, Vertragen, Actie ondernemen en Toegang verschaffen. Van Vreden: “Met onze zuivelklanten stemmen we deze onderdelen zorgvuldig op elkaar af, zodat ze elkaar aanvullen en versterken. Het gaat erom dat we zo snel mogelijk de tekorten repareren die door de Russen zijn geconstateerd.” De export van zuivel naar Rusland bedroeg in 2012 zo’n 150 miljoen euro. Dat is 2,5 procent van de totale Nederlandse zuivelexport.

Voor meer informatie  0499 55 12 55 of infoNL@heras.nl