Diensten
Menu
Sluiten

Heras-medewerkers: € 27.839 voor Stichting ALS

Heras-medewerkers, relaties en vrijwilligers hebben zaterdag 13 juni jl. op en rond sportpark De Klep in Middelbeers bijna € 28.000 opgehaald voor de Stichting ALS. Dat deden ze door samen te wandelen, mountainbiken, voetballen, zeskampen en motorrijden.

Heras is in 2015 ambassadeur voor de Stichting ALS en levert een bijdrage aan de jaarlijkse Wereld ALS-dag voor patiënten en hun familie. Daarnaast doneert Heras geld voor onderzoek. Niet door ‘achteloos’ te sponsoren, maar door teambuilding te koppelen aan het door medewerkers zelf gekozen goede doel: ALS. Onder de noemer ‘Heras in beweging voor ALS’.

Gorrit-Jan Blonk, directeur-bestuurder Stichting ALS Nederland: “We zijn onder de indruk. Het was een mooie, sportieve dag. Heras is een bijzonder hechte club met hart voor de zaak en dit maken we niet vaak mee. De opbrengst overtrof echt onze verwachtingen.”

Dennis Gouka, algemeen directeur Heras: “Ik ben trots op de betrokkenheid van onze mensen. Op hun vrije zaterdag komen ze in actie. Voor een prima goed doel, de Stichting ALS, die ook staat voor kracht en strijdlust. In de voorbereiding op deze dag hebben we Jan Züring leren kennen, bij wie in 2010 ALS is geconstateerd. Van zijn humor en relativeringsvermogen kan menigeen veel leren.”

heras-als

Op de foto, van links naar rechts: Dennis Gouka (Heras), Marjan Sterenborg (Stichting ALS) en ALS-patiënt Jan Züring.

Wat is ALS?

ALS is een ziekte van de zenuwcellen die de spieren aansturen. Signalen vanuit de hersenen komen niet meer aan bij de spieren. In Nederland leven ongeveer 1.500 ALS-patiënten. Na diagnose is de levensverwachting ongeveer 3 tot 5 jaar. De Stichting ALS zet zich in voor onder meer het vinden van de oorzaak en mogelijkheden ter voorkoming, genezing en toekomstige behandeling van ALS en bieden patiënten en hun naasten een belangrijk kennis- en communicatieplatform.

www.als.nl

_DSC5617

IMG_8110