Diensten
Menu
Sluiten

Volledige preassemblage gouden greep bij installatie sGate

Succesvolle pilot: reductie montagetijd door volledige preassemblage

Een kortere montagetijd op locatie, minder kans op beschadigingen én een goed gevoel bij de klant omdat binnen een dag de nieuwe poorten in bedrijf zijn. De keus voor een afwijkende levermethode – volledige preassemblage in Oirschot – bleek bij de installatie van de eerste trackless sGate bij BASF in Nunhem een gouden greep.

BASF opende begin november officieel het nieuwe geavanceerde veredelingscentrum voor komkommers, bestaande uit een kassencomplex van 2,5 hectare en 1,7 hectare aan technische faciliteiten en kantoorruimte. Op deze locatie wordt onderzoek gedaan naar innovatieve komkommerrassen. Het installeren van de sGate werd voor Heras een project met hoge tijdsdruk. Na akkoord op de tekeningen waren er nog geen acht weken tot levering. Door de korte levertijd moest het projectteam op zoek naar andere manieren om zo de snelheid, maar ook de kwaliteit te waarborgen. Het idee voor volledige preassemblage werd geboren.

Hindernissen nemen
Om de pilot tot een goed einde te brengen, moesten er wel wat hindernissen genomen worden. “Een gepreassembleerde poort vraagt om een ander transportmiddel”, aldus Micha Frankhuizen, technical support engineer. “Bovendien heb je een kraan nodig om de poort op en van de wagen te krijgen. Maar ook de assemblagelocatie moet je geschikt maken.” Alle stappen werden uitgebreid getest. Toine Witlox, teamleider assemblage: “Toen de poorten uiteindelijk richting de klant gingen, waren we ervan overtuigd dat we een goed product hadden afgeleverd.”

Nauwkeurig monitoren
Coördinator Mark Schutte hield gedurende het hele traject een vinger aan de pols: “Het was continu check, check en dubbelcheck om te zorgen dat alles volgens planning verliep. Dat betekende maximale begeleiding en het nauwkeurig monitoren van iedere stap. Ik vond het mooi om te zien hoe betrokken iedereen was. Iedereen pakte zijn verantwoordelijkheid en we hebben laten zien dat we zo mooie successen kunnen behalen.” Dankzij de goede voorbereidingen en de inzet van alle betrokkenen blikt Heras terug op een succesvolle pilot die bij toekomstige projecten zeker een vervolg krijgt.

Over Heras
Heras, opgericht in 1952, heeft zich ontwikkeld van een klein Nederlands familiebedrijf gespecialiseerd in hekwerken en poorten, naar een vooraanstaande Europese totaalleverancier van perimeter protection oplossingen. Wij zijn actief in 6 landen en hebben meer dan 1200 hoogopgeleide experts in dienst. Samen ontwerpen, fabriceren, installeren en onderhouden wij oplossingen passend bij iedere sector en situatie.

Meer informatie over de sGate