Sluiten
Diensten
Menu
Sluiten

Geluidswering voor overheden en particulieren

Geluidshinder is de laatste jaren sterk toegenomen. Naast vracht-, trein- of vliegverkeer zijn ook industriegebieden en bedrijventerreinen belangrijke geluidsbronnen. Burgers worden zelfs steeds meer in hun woonomgeving blootgesteld aan geluidsoverlast door sportactiviteiten, recreatie en buren. Heras biedt een hele serie geluidswerende producten aan, die zowel voor openbare als voor particuliere doelen voldoen aan de verschillende eisen. Ze zijn allemaal gecertificeerd en toegelaten als geluidswering. Voor openbare doelen wordt gebruik gemaakt van de NOISE REDUCER®.

Openbare, grootschalige projecten vereisen niet alleen specifieke geluidstechnische kwalificaties. Ook de stabiliteit moet voldoende doorgerekend en gedocumenteerd zijn. Matthias Kötter, Product Manager van Heras, licht toe: “Als in de openbare sector een twee meter hoge wand wordt gebouwd, komt het vaak voor, dat ook de fundatie twee meter breed is. Een meter vóór en een meter achter de wand. Dan kan de geluidswand voldoende weerstand bieden tegen de winddruk, die met name het bovenste deel belast. Bij particulieren zijn dergelijke fundaties natuurlijk geen optie.”

“Voor de particuliere markt bieden wij sinds een paar jaar bijvoorbeeld de KOKO WALL LITE® aan. Zoals de naam al zegt, is dat een afgeslankte en zeer smalle versie van het product voor de openbare ruimte. Varianten van de Noise Reducer worden door ontwerpers en architecten graag als geluidswering voor generators en pompen in het buitengebied toegepast. Een nieuw product is de met een natuurlijke bamboe-look,” vult Kötter aan.

Lees hier het volledige interview met Matthias Kötter.