Diensten
Menu
Sluiten

Heras ontwikkelt 4D-Hekwerk

Heras introduceert het innovatieve en experimentele 4D-Hekwerk. Dit ‘living lab’ bewijst dat hekken ook een andere functie kunnen hebben dan alleen het afscheiden van een terrein. Het hekwerk ]kan lucht zuiveren, energie opwekken en leveren of dienst doen als LED-display. De nieuwste generatie van het 4D-Hekwerk is sinds deze week vanaf de A58 te aanschouwen (voor het hoofdkantoor van Heras in Oirschot).

Over het 4-D-Hekwerk

Eenvoudig gezegd komt het hier op neer: het 4D-concept bestaat uit roterende panelen. Ieder paneel heeft een aparte functie. Zo zijn er panelen met zonnepanelen, panelen die water opvangen en zuiveren of panelen die stikstof neutraliseren uit de lucht. Naar gelang de situatie, draaien de passende panelen naar voren. Bij zon zijn het zonnepanelen voor het opwekken van energie. Bij regen de opvangpanelen. Zo kan op verschillende manieren milieuwinst worden behaald. In de toekomst zijn er nog veel meer mogelijkheden, denk aan het opvangen van fijnstof of het opslaan van warmte of koude. Op deze wijze kan een bestaande oppervlakte meervoudig worden benut en een duurzame economische meerwaarde leveren.

LED-panelen

Bij de nieuwste versie vallen in het bijzonder de panelen op met LED’s. Hiermee zijn boodschappen te projecteren wat het hekwerk uitermate geschikt maakt voor promotie- en informatiedoeleinden. Bijzonder is dat – ondanks de ruimte tussen de panelen – het plaatje van op een afstand bezien toch als één beeld overkomt. Het prototype in Oirschot bijvoorbeeld toont de CO2-reductie die Heras per dag realiseert. Het communiceren over duurzaamheid is een belangrijke doelstelling van Heras en tevens een vereiste voor de CO2-prestatieladder. Met reclame-inkomsten zouden bovendien de duurzaamheidtoepassingen een kortere terugverdientijd kunnen krijgen.

Toekomst

Met het 4D-Hekwerk onderzoekt Heras de toekomstmogelijkheden van duurzame en waarde creërende afscheidingen. De marktleider in buitenbeveiliging werkt hierbij exclusief samen met Sublean Group, innovator en ontwikkelaar van de 4D Oppervlakte Combinatietechnologie. Het 4D-Hekwerk past in het programma, de trend en marktontwikkeling iedere bestaande en nieuwe oppervlakte een duurzaam verdienmodel te geven. De lancering van het 4D-Hekwerk is een belangrijke stap in de invulling van de Green Deal 4D World die op 3 oktober 2011 is afgesloten met de Rijksoverheid. Voor meer informatie www.4-D-World.com.

Oirschot, 12 april 2012

Over Heras B.V.

Heras draagt bij aan een veilige omgeving door het ontwikkelen, verkopen, installeren en in stand houden van totaaloplossingen voor buitenbeveiliging van bedrijven en overheden. De Heras-concepten kunnen bestaan uit een combinatie van hekwerken, poorten, camera’s, slagbomen, tourniquets, detectiesystemen, toegangscontrole, managementsystemen, service en onderhoud. Heras is een onderdeel van CRH Fencing & Security, Europees marktleider op het gebied van hekwerken en mechanische en elektronische oplossingen voor buitenbeveiliging.