Diensten
Menu
Sluiten

Maasgebouw De Kuip krijgt iGates die “in principe altijd open staan”

Het Maasgebouw van Stadion De Kuip krijgt een extra buitenbeveiliging. En toch ook weer niet. Heras realiseert er een nieuwe hekwerklijn met vijf iGate schuifpoorten. Stadiondirecteur Jan van Merwijk hoopt dat de hekken nooit gebruikt hoeven worden: “Het is bedoeld als extra middel. De poorten staan in principe altijd open en het autoverkeer heeft er zo weinig mogelijk last van.”

feyenoord-igate-1-lr

Fysieke inrichting buitenruimte te kwetsbaar

Aanleiding voor de ‘nieuwe verdediging’ waren de rellen voorafgaand aan de wedstrijd tegen De Graafschap op 17 september 2011. De lokale veiligheidsdriehoek concludeerde dat de fysieke inrichting van de buitenruime voor het Maasgebouw te kwetsbaar kon zijn, mede vanwege de grote glazen gevel. De risicoanalyse resulteerde in het besluit het Maasgebouw aan de voorkant te voorzien van afsluitbare buitenbeveiliging, waardoor het voor onbevoegde personen moeilijker wordt om het Maasgebouw te benaderen.

Oplossing Heras

De Kuip is een gemeentelijk monument van de hand van de Rotterdamse architecten Brinkman en Van der Vlugt. De voetbaltempel van Nederland – qua sfeer, functionaliteit en vorm – is voor Heras een prestigieuze opdracht. De vrijdragende iGates passen uitstekend bij de tijdloze stadionarchitectuur. Het design van de iGate is bekroond met de Red Dot Award 2011 (’s werelds meest prestigieuze designprijs), de Excellence Award GIO 2011 en de iF design award 2012.

Wilt u meer te weten komen over onze perimeter protection oplossingen? Vraag dan een adviesgesprek aan of bel ons op +31 88 274 0274.

feyenoord-igate-lr

feyenoord-igate-2-lr

feyenoord-igate-3-lr