Diensten
Menu
Sluiten

Oasen

Drinkwater veilig met Heras

Iedere dag komt er bij zo’n 750.000 mensen en ruim 7.000 bedrijven drinkwater van Oasen uit de kraan. Hiermee verzorgt Oasen een primaire levensbehoefte in en om het Groene Hart van Zuid-Holland. Op een oppervlakte van 1.115 km² staan diverse pompstations en waterzuiveringsinstallaties. Stuk voor stuk vitale infrastructuren waarvoor veiligheid en een goede beveiliging essentieel zijn. Oasen won bij Heras advies in voor de juiste beveiliging van haar objecten en koos uiteindelijk voor een totaal beveiligingsconcept van Heras.

Renovatie pompstation

In de buurt van Gorinchem was een pompstation aan renovatie toe. Bob Zoomers, projectleider van Oasen, begeleidde dit traject: “Het station stamt uit 1974 en werd in 2008 vanbinnen compleet gerenoveerd. De volgende stap was het volledig herinrichten van het terrein. Met zowel aandacht voor het groenplan als voor de beveiliging.”

Op zoek naar één concept

“Wij besteedden altijd al veel aandacht aan beveiliging op en om onze terreinen. Maar we wilden graag naar één concept voor buitenbeveiliging. Onze toenmalige leverancier kon daar niet in mee. Via ons hoofd Beveiliging kwamen we in de zomer van 2008 in contact met Heras. De beveiligingsspecialisten van Heras analyseerden onze situatie, adviseerden over de beveiliging en ontwikkelden precies het gewenste concept.”

Gemengde belangen

“Oasen betekent brenger van leven. We hebben een groen gezicht. Maar beveiliging en natuur willen nog wel eens botsen. Daarom hebben we Heras al tijdens de conceptontwikkeling gekoppeld aan het ontwerpbureau voor de groenvoorziening. Een uniek traject, waar ze samen heel goed zijn uitgekomen. Zowel het beveiligings- als het groenplan is goedgekeurd en beide worden gerealiseerd.”

Start project

Zoomers klinkt heel tevreden over de samenwerking: “Het was een intensief maar uitdagend voortraject. Na de zomer gaat het project van start.” En dat is fijn om te horen. Want ons drinkwater moet natuurlijk wel goed zijn beveiligd.

Wilt u meer te weten komen over onze perimeter protection oplossingen? Vraag dan een adviesgesprek aan of bel ons op +31 88 274 0274.