Maatschappelijk verantwoord ondernemen reikt voor ons verder dan aandacht voor het milieu. Veiligheid, onbezorgdheid en vrijheid zijn belangrijke elementen die de maatschappij versterken. Heras hecht hier grote waarden aan en wil initiatieven die deze elementen waarborgen graag steunen.

Heras sponsort onder andere initiatieven die zich vanuit lokale gemeenschappen inzetten voor een betere maatschappij, en steunt nationale criminaliteitsbestrijding- en buitenbeveiliging organisaties in het streven naar hun doel.

Initiatieven die Heras steunt zijn onder andere verenigingen. Verenigingen zorgen er namelijk voor dat een hobby onbezorgd, veilig en in alle vrijheid kan worden uitgevoerd. Door het plaatsen van bijvoorbeeld een bord met het Heras logo langs het sportveld draagt de sponsoring ook nog eens bij aan onze naamsbekendheid.

Daarnaast dragen ook goede doelen sterk bij aan de veiligheid, vrijheid en onbezorgdheid voor een bepaalde doelgroep binnen de gemeenschap. Een voorbeeld van een goed doel dat Heras steunt is Running Team Oirschot.