Het beeld dat Bart de Ridder had van Heras kwam niet overeen met de werkelijkheid. “Ik dacht dat het vooral draaide om het verkopen van hekken. Niet bepaald de meest sexy business. Maar dat beeld veranderde al snel…”
Introductie
Maak kennis met Bart de Ridder, een 23-jarige derdejaarsstudent Commerciële Economie die momenteel stage loopt op de afdeling Productmanagement bij Heras. Hij deelt zijn eerste ervaringen en verwachtingen.
Een bewuste studiekeuze?
Bart begon zijn leertraject met een MBO-opleiding Ondernemer Retail, maar merkte al snel dat hij meer geïnteresseerd was in de HBO business-to-business kant. Via zijn docenten werd hij gewezen op Commerciële Economie en na een bezoek aan de open dagen was de keuze snel gemaakt. “Ik heb eigenlijk niet eens naar andere studies gekeken”, vertelt Bart lachend. Het was een perfecte combinatie van ondernemerschap en bredere zakelijke mogelijkheden.
Waarom Heras?
De weg naar zijn stage bij Heras was geen geplande. “Eigenlijk had ik me niet ingeschreven voor Heras tijdens het Career Event van Avans”, legt Bart uit. Twee vrienden van hem die nu ook stage lopen bij Heras hadden zich wel ingeschreven bij Heras. Toen hij van vrienden hoorde dat zij positief waren over het bedrijf, heeft hij gesolliciteerd. Daarnaast kende hij Heras al vanwege eerdere werkervaring in Oirschot, waar Heras gevestigd is. Toen Tessa, recruiter bij Heras, hem belde besloot hij het erop te wagen. “De sfeer was direct prettig en ook het feit dat productmanagement me altijd heeft aangesproken omdat mijn vader in hetzelfde vakgebied werkt, maakte het een logische keuze om bij Heras te starten”.
De eerste indruk: een dynamisch bedrijf
Bart had een heel ander beeld van het bedrijf. “Ik dacht dat het vooral draaide om het verkopen van hekken. Niet bepaald de meest sexy business”, grapt hij. Maar dat beeld veranderde snel toen hij ontdekte dat Heras veel meer doet dan alleen hekwerken. “Het hele aspect van beveiliging komt erbij kijken en dat was toch wel een eyeopener voor mij.”
Niet alleen de diversiteit aan producten verraste hem, ook de cultuur binnen het bedrijf was anders dan hij had verwacht. “Iedereen is heel open en sociaal. Je kunt hier niet alleen over werk praten, maar ook gewoon gezellig kletsen. Het voelt als een hechte familie, ondanks dat het een groot bedrijf is.”
Een positieve start en aanbeveling
Als hij terugkijkt op zijn eerste weken, geeft Bart zijn ervaring een mooie 7. “De ontvangst was heel warm en de begeleiding is persoonlijk. Je merkt dat ze echt de tijd voor je nemen en dat ze jou als stagiair serieus nemen.
Maar het is voor mij wennen om ineens 40 uur per week op kantoor te zitten”, legt hij uit. “Op school bepaal je grotendeels je eigen uren en nu is het een vaste structuur. Dat is wel even wennen.” Bart zou Heras zeker aanbevelen aan andere stagiaires. “Het is een groot bedrijf, maar met veel aandacht voor stagiaires. Je krijgt echt een goed beeld van hoe het eraan toe gaat in een professionele omgeving, maar er is nog steeds die persoonlijke begeleiding.”
Zijn advies aan toekomstige stagiaires? “Vraag alles wat je wilt weten. In het begin vond ik het lastig om mijn stagebegeleider ‘lastig te vallen’, maar dat is nergens voor nodig. Ze maken echt tijd voor je en helpen je met al je vragen. Dat heb ik zelf ook ervaren. Mijn begeleider maakte meteen ruimte in zijn agenda om me verder te helpen toen ik ergens niet uit kwam.”
Conclusie
Bart de Ridder’s eerste indruk van Heras is positief en verfrissend. Wat begon met een beeld van een stoffig bedrijf, veranderde al snel in een realisatie dat Heras een dynamisch bedrijf is met veel meer dan alleen hekwerk. Met de persoonlijke begeleiding, een hechte sfeer en een breed aanbod aan producten, biedt het bedrijf een waardevolle leerervaring voor een stagiaire.