“Als de klant blij is met een nieuwe geïnstalleerde poort, ben ik ook blij”.

Carlo Vonk, Mechanisch Monteur bij Heras

“Als de klant blij is met een nieuwe geïnstalleerde poort, ben ik ook blij.”

“Ik ben samen met mijn collega’s verantwoordelijk voor het installeren en onderhouden van poorten, hekwerk en geavanceerde installaties. Het tevreden stellen van onze klanten is waar wij uiteindelijk naar streven.”

Wat zijn jouw dagelijkse werkzaamheden?

“Ik verricht dagelijks ontzettend veel verschillende werkzaamheden. Als Mechanisch Monteur bij Heras ben ik verantwoordelijk voor het installeren en onderhouden van poorten, hekwerk en geavanceerde installaties zoals slagbomen en speedgates. Daarnaast reis ik veel op een dag, dus breng ik veel tijd door in de werkbus.”

Wat is belangrijk in jouw baan als monteur?

“Als je het leuk vindt om buiten te werken en op een slimme manier poorten en technisch hoogstaande systemen te installeren, en je het uitdagend vindt dat je elke dag op een andere locatie bent om je handen uit de mouwen te steken, dan is dit een baan voor jou.”

“Het hebben van goede communicatieve vaardigheden is ook erg handig. Als je aan een nieuw project begint, bespreek je met de klant wat er precies moet gebeuren. Je krijgt van tevoren uitleg over het project. Als monteur zorg je voor een goede communicatie met de klant. Tijdens de uitvoer van een project ben ik namelijk het aanspreekpunt voor de klant.”

Wat is voor jou de ideale werkdag?

“Mijn ideale werkdag is wanneer een klant blij is met een poort die ik geïnstalleerd heb. De poort is netjes afgewerkt, functioneert goed en gaat soepel open en dicht. Uiteindelijk is het mijn doel de klant zo tevreden mogelijk te stellen.”

Je mag een grote poort van 12 meter bij een klant installeren, maar komt erachter dat je deze niet in één rechte lijn kunt plaatsen. Hoe los je dit op?

“Je haalt het straatwerk rondom de poort eruit: op elke meter komt een paal te staan waarop de poort leunt. Als je een proef gat in de bodem maakt, kom je erachter dat daar een afvoerleiding voor regenwater van een put loopt, die enkele meters verderop zit. Hierdoor kan het hek niet als één rechte lijn geïnstalleerd worden, maar wel met een kleine knik erin. Je kunt die leiding namelijk niet verleggen, maar die klant kan er ook niets aan doen dat die afvoerleiding daar ligt.”

“Soms kiezen klanten ervoor om de leiding alsnog te laten verplaatsen door een andere partij, omdat zij de poort strak en netjes willen hebben. Dit kost de klant wel meer tijd en geld. Soms vinden klanten het alleen belangrijk dat het doel van de poort bereikt wordt: goede beveiliging van een pand. Dan vinden ze het acceptabel dat er een kleine knik in zit.”

Nieuwsgierig geworden?
Bekijk de vacatures: