Familie Schillemans

"Heras-bloed"

De familie Schillemans heeft “Heras-bloed”

Maar liefst 4 leden van de familie Schillemans werkten gelijktijdig bij Heras, dat vroeg om een interview. In eerste instantie met Christ Schillemans, die na 46 jaar trouwe dienst onlangs met pensioen is gegaan. Echter waren Frank, Jan en Raymon Schillemans ook ontzettend enthousiast en dat resulteerde in mooi verhaal.

Hoe is het allemaal begonnen?
Christ: “46 jaar geleden ben ik tegelijk met mijn jongere broer Jan bij Heras gestart, we hebben eerst met iemand meegelopen om het te leren en daarna zijn we zelf hekwerken gaan plaatsen. Jan heeft 38 jaar in de montage gewerkt en is inmiddels trailer controleur in Oirschot. Toen Frank bij Heras startte heb ik hem ingewerkt, momenteel is hij monteur voor nieuwbouw projecten. Dit betekent hekwerken zetten, poorten plaatsen en met de klant in gesprek zijn. Mijn zoon Raymon is 17 jaar geleden begonnen bij Heras en ook bij mij in opleiding gegaan om alle werkzaamheden onder de knie te krijgen, we deden toen samen reparatiewerk bij klanten. Heel bijzonder! Raymon is inmiddels uitvoerder voor service.”

Hoe komt het dat jullie allemaal al zo lang bij Heras werken?
Jan: “Waarom we met zijn allen al zo lang bij Heras werken? Het werk is hartstikke leuk, je komt overal, elke keer ander soort werk, de ene keer poorten de andere keer spijlhekwerken, je hebt met verschillende mensen van doen, leuke collega’s om mee te werken. Het is best zwaar werk, ook dat. En bij Heras krijg je prima betaald.”

Raymon: “Er is zoveel diversiteit, vrijheid, gezelligheid en genoeg leuke collega’s om mee te werken.”

Waarvan krijg je energie in je werk?
Christ: “Ik heb altijd onderhoud aan hekwerken en poorten gedaan. Soms van inbraken, soms van schades die door vrachtwagens zijn gereden. Als de schade weer gerepareerd was en de klant zijn terrein weer kon afsluiten, had ik eer van mijn werk: de klant was weer tevreden en er was niet meer te zien dat er iets is gebeurd! Daarnaast heb ik de vrijheid zelfstandig te werken met een collega. Niet met anderen van doen hebben en altijd zelf proberen een oplossing te vinden en zo de klanten tevreden stellen.”

Frank: “Wat ik leuk vind aan mijn werk is de vrijheid die je hebt om zelfstandig een klus te klaren en zelf de beslissingen te kunnen nemen zonder dat er iemand op je vingers meekijkt. Iedere dag is anders. Je komt op verschillende werkplaatsen, het contact met mensen, nieuwe contacten maken, avontuurlijk en buiten zijn is altijd leuk. Ik vind het puik werk.”

Raymon: “Het mooiste aan mijn werk bij Heras vind ik dat geen dag het zelfde is en iedere dag een nieuwe uitdaging is. Dat ik mijn familieleden tegenkom op de werkvloer en dat ik iedere dag andere collega’s zie. Dat maakt het leuk om iedere dag bij Heras te komen werken.”

Hoe is de sfeer op de werkvloer?
Frank: “In Hoogerheide waar we samenkomen hebben we een gezellige groep en de samenwerking met mijn collega waar ik al 31 jaar mee werk, gaat ook altijd super. We doen het graag samen. Om voor Heras ons beste beentje voort te zetten.”

Christ: “Voor mij is dit iedere keer een andere werkvloer, namelijk de werkvloer bij de klant.”

Wat is je het meest bijgebleven?
Christ: “Het is mij het meest bijgebleven dat de oprichter van Heras, Frans Ruigrok, wel eens langs kwam, met hem konden we altijd in discussie over de producten en materialen.”

Krijg je kansen om te groeien binnen het bedrijf?
Raymon: “Ik vind dat Heras heel veel ruimte biedt voor persoonlijke ontwikkeling. In de 17 jaar die ik bij Heras werk, heb ik 3 jaar als 2e man bij service gewerkt en een aantal jaar als 1e man in de nieuwbouw gewerkt. Daarna heb ik heel wat jaren als service monteur voor klanten gewerkt en sinds kort ben ik uitvoerder. Ik heb al zoveel dingen gedaan en heb bij Heras de kans gekregen om door te groeien in al deze functies en er liggen nog genoeg kansen open voor de toekomst.”

Hoe kijk je terug op je tijd bij Heras?
Christ: “Ik heb zo’n 20 jaar met een collega reparatiewerk gedaan. De laatste 6 jaar was dit helaas alleen, ik heb er toen te veel mijn schouders onder gezet, waardoor mijn pezen en gewrichten hebben geleden. Ik kijk met veel plezier terug op mijn tijd bij Heras, en nu kijk ik er ook naar uit om nog een hele tijd van mijn pensioen te genieten.

Nieuwsgierig geworden?
Bekijk de vacatures: