“Als de klant tevreden is, ben ik dat ook. Daar doen we het voor.”

Elro van Hees, elektromonteur bij Heras

“Als de klant tevreden is, ben ik dat ook. Daar doen we het voor.”

Zelfstandig en verantwoordelijk. Dat is Elro van Hees als elektromonteur bij Heras. “Er wordt echt op je gebouwd.”

Wat zijn jouw verantwoordelijkheden?

“Als elektromonteur werk je aan de automatisering van poorten. Ik zorg dat de besturingen goed maar bovenal veilig gemonteerd zitten. Alle aansturingen die de klant gekocht heeft moeten naar behoren werken. Dat kan bijvoorbeeld gaan om kentekenherkenning, maar ook om reguliere camera’s met recorders. Eigenlijk alle vormen van buitenbeveiliging, alles wat te maken heeft met beveiliging rondom een pand.”

Hoe ziet een gemiddelde dag er voor je uit?

“In de ochtend vertrek ik vanuit huis met mijn eigen bus naar de klant. Daar aangekomen maak ik een praatje met onze contactpersoon op locatie. We lopen samen de order door en controleren het materiaal. Dan begin ik met de klus en het opbouwen van de onderdelen. De ene keer ben ik na twee uurtjes klaar, de andere keer ben ik wel zeven dagen bij dezelfde klant. Dat ligt eraan hoe groot de order is en hoeveel componenten we moeten installeren.”

Wat maakt het werken bij Heras voor jou zo leuk?

“Het vertrouwen dat je krijgt en het contact met de klant. Lekker bezig zijn en dingen maken. Als elektromonteur werk je voornamelijk zelfstandig, er wordt echt op je gebouwd. Ik vind het fijn dat ik een verantwoordelijkheid draag. Het maakt me hartstikke trots als iets dan meteen goed werkt. Als de klant tevreden is, ben ik ook tevreden. Daar doen we het voor.”

Heras zit door het hele land. Hoe heeft dat jou geholpen?

“Ik kom uit Eindhoven en werkte eerst in die regio. Vervolgens verhuisde ik naar de Achterhoek. Ik bleef bij Heras werken, in dezelfde functie, maar dan vanuit Zwolle. Dus het werk is voor mij exact hetzelfde gebleven. Dat was heel fijn, want ik ging voor het eerst op mezelf wonen. Dan is het heel prettig dat je niet de stress van een nieuwe baan erbij hebt.”

Nieuwsgierig geworden?
Net als Elro werken bij Heras?