Harrie van Heeswijk

Solutions Manager

Harrie van Heeswijk, solutions manager bij Heras

“Mijn Heras carrière startte 16 jaar geleden, toen ik als stagiaire binnenkwam. Momenteel vervul ik de rol van solutions manager. Ik ben samen met het team verantwoordelijk voor het portfolio dat wij voeren in Europa. Denk hierbij aan hekwerk, toegang & controle, detectie, security management, camera observatie en infrastructuur. We vertalen de wensen van de klant en de technologie die beschikbaar is, naar een passende oplossing op het gebied van perimeter protection.”

Wat maakt je werk aantrekkelijk?
“Wat mijn werk vooral aantrekkelijk maakt is de vrijheid die ik heb in mijn functie. Het samenwerken met collega’s en de uitdaging. Het samen met collega’s werken aan de beste oplossing voor de klant. Dat is iets wat mij voldoening geeft.”

Hoe is de sfeer op de werkvloer?
“De sfeer binnen Heras vind ik prettig, informeel en open. Samen met het team en andere collega’s gaan we voor het juiste resultaat. We komen er gezamenlijk altijd uit.”

Geeft Heras veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling?
“Als je kijkt binnen Heras naar persoonlijke ontwikkeling. Dan denk ik, dat ik het schoolvoorbeeld ben van de mogelijkheden. 16 jaar geleden ben ik als stagiaire binnengelopen en heb inmiddels zo’n 8 functies gehad. Ik word ondersteund met opleidingen, gecoacht en getraind. Dus waar een wil is, is een weg binnen Heras.”;

Op welk project ben je trots?
“Projecten waar ik trots op ben? Dat is een hele waslijst. Maar als ik moet kiezen, dan is dat het Heras Experience Center. In ons Experience Center in Oirschot demonstreren we onze oplossingen voor de integrale beveiliging van terreinen via een aantal realistische praktijkopstellingen op zo’n 1.000 m². Dat doen we nu 10 jaar, klanten, adviseurs, maar ook studenten meenemen in de mogelijkheden en onmogelijkheden in perimeter protection.”

“Een ander project waar ik trots op ben is het Heras Security Model dat we zowel intern als extern aan het uitrollen zijn. Middels het Heras Security Model bepalen we samen met de opdrachtgevers en adviseurs het gewenste security niveau. Daarnaast bespreken we aan de hand van het model alle facetten van perimeter protection. Uiteindelijk kunnen we aan de hand van het model de juiste integrale oplossing adviseren, realiseren en onderhouden.”