GRATIS SERVICE

Erwin Albers

Projectleider

‘Het is hard werken, maar dan krijg je ook alle kansen’

Ambitieus en met een enorme drive. Dat typeert Erwin Albers, projectleider Key Accounts, in een notendop. In korte tijd is hij van monteur opgeklommen naar de functie van projectleider. ‘Van Heras krijg ik de kans om mij binnen de organisatie te ontwikkelen en daar ga ik voor de volle 100% voor.’

Na een tijd als monteur te hebben gewerkt, ging Erwin in 2012 op wereldreis. Bij terugkomst wist hij één ding zeker: hij wilde niet terugkeren in zijn oude vak. De toenmalige operationeel directeur van Heras zag wel wat in hem en zo kreeg hij de kans om te groeien richting de functie van coördinator. ‘Dat betekende wel eerst weer als monteur aan de slag om zo productervaring op te doen. Hoewel ik dat eigenlijk niet meer wilde, is het achteraf wel heel goed voor me geweest. Hier heb ik veel van geleerd.’

Elke dag leren
Maar Erwin wil meer. Projectleider lijkt hem wel wat. En dan het liefst bij de afdeling die zich bezighoudt met speciale projecten, voor bijvoorbeeld het gevangeniswezen. ‘Toen ik die ambitie uitsprak tegen mijn manager, kreeg ik de mogelijkheid om een opleiding te volgen. Het werd hbo projectmanagement. Dat betekende studeren in de avonduren én weekenden. Hard werken, maar zo bereikte ik uiteindelijk wel mijn doel, projectleiderschap bij Key Accounts.’ Zijn eerste project is er gelijk een waar meer dan een miljoen euro mee is gemoeid. ‘Een renovatie van de buitenbeveiliging bij een gasmaatschappij, met een doorlooptijd van driekwart jaar. Een hele klus! Ik merk dat heel veel mensen bij de naam Heras nog steeds denken aan hekwerken, maar we doen zoveel meer, zoals toegangs- en controlesystemen en detectie. En dat is ook wat het werk zo leuk maakt. Ik leer nog elke dag bij.’

Rust bewaken
Als projectleider stuurt hij soms wel tien projecten tegelijk aan. ‘De opstart vind ik het mooiste van het hele traject. Inlezen, een gevoel krijgen bij wat we gaan doen. Vervolgens een planning opstellen en taken benoemen. Vooral in de eerste fase is iedereen nog een beetje zoekende. Het is aan mij om de rust te bewaren, te zorgen dat het project langzaam vorm krijgt en een goed eindresultaat neer te zetten.’

Vooruitkijken en scherp zijn
Van havens tot de petrochemische industrie en van justitiële inrichtingen tot metrostations; de projecten waar Erwin aan werkt zijn heel divers. ‘En de druk is altijd hoog. Niet alleen om het project op tijd af te ronden maar ook binnen het afgesproken budget. Aan mij de taak om ervoor te zorgen dat dit lukt. Hoe ik dat doe? Vooruitkijken, scherp zijn en zorgen dat iedereen zich volledig inzet. Soms betekent dat overwerken. Als een deel van mijn team op zaterdag gaat werken, dan ben ik er ook. Niet omdat het moet, maar ik vind het heel belangrijk om het goede voorbeeld te geven. Ik wil ook uitdragen dat we het met z’n allen doen. Binnen Heras besteden we veel aandacht aan veilig werken en we merken dat klanten dit bijzonder waarderen en soms zelfs eisen. Mijn werk brengt een behoorlijke verantwoordelijkheid met zich mee, maar ik word daar heel gelukkig van.’