“Je kent elkaar door en door en weet wat je aan elkaar hebt.”

Peter Horn, mechanisch monteur bij Heras

“Je kent elkaar door en door en weet wat je aan elkaar hebt.”

Peter Horn is mechanisch monteur bij Heras. In zijn functie heeft hij een grote verantwoordelijkheid richting de klant en zijn collega’s.

Wat zijn jouw verantwoordelijkheden?

“Als eerste monteur ben ik het aanspreekpunt van de klus. Je bespreekt het werk met de uitvoerder en gaat aan de slag. Van A tot Z ben je verantwoordelijk voor het project dat je draait. Dus van het uitzetten van de hekwerklijn tot de oplevering. De hekken plaats je samen met je collega’s, maar als eerste monteur regel je daarnaast dat er op een goede en veilige manier gewerkt wordt. Je hebt veel contact met de klant en tegelijk zorg je er met je collega’s voor dat de klus goed draait.”

Hoe ziet de samenwerking met je collega’s eruit?

“Je rijdt met z’n tweeën op de bus. Als eerste monteur ben je verantwoordelijk voor de bus en haal je de tweede monteur op. Samen met je collega ga je dan aan de slag. Doordat je veel op pad bent met je vaste maatje, bouw je een hechte band op. Je kent elkaar door en door en weet wat je aan elkaar hebt. Bij grotere klussen komen er meer mensen bij, als eerste monteur verdeel en coördineer je dan de werkzaamheden.”

Wat maakt het werken bij Heras voor jou zo leuk?

“De diversiteit. En het bedrijf. Heras is een heel sociaal bedrijf, je kan bij iedereen terecht. De drempel om bij iemand binnen te stappen is laag. Een directeur is gelijkwaardig aan de tweede monteur, zo voelt dat althans voor ons. Zelf heb ik mijn vrouw bij Heras ontmoet. We werken er allebei al zo’n twintig jaar. Bij Heras blijven mensen over het algemeen heel lang. Veel medewerkers bij ons op kantoor werken er al meer dan tien of vijftien jaar. Iedereen zit hier goed en blijft hangen. Dat zegt genoeg.”

Nieuwsgierig geworden?
Net als Peter werken bij Heras?