Werkzaamheden aan uw beveiligingsoplossingen? Met deze 3 stappen blijft uw terrein optimaal beveiligd

Als bedrijf wilt u een solide beveiliging van uw terrein. Toch is het onvermijdelijk dat u op termijn beveiligingsoplossingen moet vervangen, repareren of onderhouden. Hoe blijft u verzekerd van een intacte beveiliging van uw terrein tijdens die werkzaamheden? In dit blog nemen we drie cruciale stappen met u door.

Uw hekwerk, poorten en andere beveiligingsoplossingen zijn bedoeld om jarenlang mee te gaan. Ze doorstaan weer en wind, maar om zeker te zijn van de beste beveiliging van uw terrein zijn onderhoud, vervangingen en reparaties onontkoombaar. Vergelijk het met uw auto. Die heeft ook reparaties en jaarlijks onderhoud nodig, zodat u elke dag zorgeloos in uw auto stapt. Maar ja, uw auto kunt u eenvoudig een dagje missen voor reparatie of onderhoud. Voor de beveiligingsinstallaties op uw terrein geldt dat natuurlijk niet. Dus de vraag is: hoe gaat u om met die onderhoudswerkzaamheden?

Altijd controle over uw terrein

Voordat we die vraag beantwoorden, benadrukken we een belangrijk uitgangspunt. Wat er ook gebeurt: u wilt altijd controle behouden over wie uw terrein betreedt. Als er door een storing reparatie nodig is, dient een monteur er met een tijdelijke oplossing voor te zorgen dat een beveiligingsinstallatie alsnog zijn werk doet. Bij vervanging of onderhoud van uw poort of hekwerk bieden tijdelijke poorten en hekken een uitkomst. Dat zijn beveiligingsinstallaties die volledig gemonteerd worden geleverd. Zo blijft uw terrein altijd beveiligd en verkleint u de kans dat indringers tijdens de werkzaamheden op uw terrein komen.

Drie essentiële stappen

In de wetenschap dat u de controle over uw terrein behoudt, gaan we aan de slag met een plan van aanpak. Dat bestaat uit de volgende drie stappen:

1. Breng de situatie en risico’s in kaart

Zowel een reparatie als vervanging en onderhoud hebben impact op de beveiliging van uw terrein. Daarom beginnen werkzaamheden nooit zonder exact te weten wat die impact is. We starten altijd met het in kaart brengen van de situatie. Wat moet er gerepareerd, vervangen of onderhouden worden? En wat zijn de gevolgen voor de beveiliging van uw terrein? Bij die laatste vraag gaat het niet alleen over veiligheidsrisico’s. Denk bijvoorbeeld ook aan de risico’s voor de dagelijkse logistieke processen. Verlopen die tijdens de werkzaamheden op een normale manier of moeten we daar samen andere oplossingen voor bedenken? En wat is de impact op uw personeel? Als er bijvoorbeeld hekwerk op grote schaal wordt vervangen, kunnen sommige delen van het terrein een tijd niet goed bereikbaar zijn.

2. Bepaal de maatregelen

Wanneer alle risico’s helder zijn, bepalen we samen doeltreffende maatregelen om de risico’s zoveel mogelijk te beperken. Zijn er andere manieren van toegang nodig? Dan is nu het moment om vast te stellen hoe die eruitzien. Hoe zorgt u ervoor dat uw personeel en eventuele leveranciers zo min mogelijk last hebben van de werkzaamheden? En is er tijdens de werkzaamheden extra beveiliging nodig, bijvoorbeeld in de vorm van beveiligingspersoneel? Op basis van ons advies beslist u uiteindelijk zelf voor welke risico’s u effectieve maatregelen wil treffen. Vervolgens is het tijd om de werkzaamheden uit te voeren.

3. Pas het meerjarenplan aan

Zijn de werkzaamheden achter de rug? Dan volgt de laatste stap. Het is namelijk verstandig om op basis van de uitgevoerde werkzaamheden het meerjarenplan voor onderhoud te actualiseren. Op deze manier weet u exact wanneer u uw beveiligingsoplossingen weer moet laten onderhouden. Daarmee verlengt u niet alleen de levensduur van uw beveiligingsinstallaties, maar voorkomt u ook storingen én de daaropvolgende reparaties.

Altijd goed beveiligd tijdens werkzaamheden

Het repareren, vervangen of onderhouden van uw beveiligingsinstallaties kan prima gebeuren zonder concessies te doen aan het beveiligingsniveau van uw terrein. Met tijdelijke installaties zorgen we ervoor dat de perimeter altijd dicht blijft. Door vervolgens samen de situatie en de risico’s in kaart te brengen, weet u precies welke maatregelen nodig zijn. Vergeet daarna niet het meerjarenplan voor onderhoud te updaten. Als u deze stappen samen met uw beveiligingsexpert volgt, houdt u uw terrein ook tijdens werkzaamheden aan uw installaties goed beveiligd. Meer informatie? heras.nl/service