Dieren zorgboerderij scharrelen weer zorgeloos rond dankzij Heras

Op het terrein van Zorgboerderij In het Westen lopen tientallen geiten, kippen, konijnen en varkens in het rond. De cliënten van de Nijmeegse dagbesteding zijn dol op hen. Wegens een verhuizing had de boerderij behoefte aan nieuw stevig hekwerk voor de dierenverblijven, maar dat zou een flinke investering betekenen voor de sociale organisatie. Heras schoot te hulp.

“Zorgboerderij In het Westen is een dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking of psychiatrische problemen”, vertelt Daan van As, eigenaar van zorgorganisatie Onder de Bomen, waar In het Westen deel van uitmaakt. “Op het terrein van de zorgboerderij verzorgen cliënten een moestuin en verschillende dieren. Door een recente verhuizing hadden we nieuw hekwerk nodig rondom het varkenshok en het konijnenhok. Dat moet stevig zijn, want varkens houden ervan om tegen het hekwerk aan te schuren. En voor de konijnen moet het hek diep zitten, omdat ze zich anders uitgraven.”

Op zoek naar een warm hart

Stevige hekwerken komen met een prijskaartje en als zorgorganisatie is het niet eenvoudig om zoiets te bekostigen. Van As: “De inkomsten die we krijgen vanuit de gemeente dienen voor de professionele begeleiding van onze cliënten. Daarom zoeken we continu naar partners die ons financieel willen bijstaan bij onze overige taken. Heras wilde ons graag tegemoetkomen in de realisatie van het hekwerk rondom de dierenverblijven.”

Een helpende hand

“De kernwaarden van Heras zijn betrouwbaarheid, betrokkenheid en deskundigheid”, legt Rene van der Donk, verkoopadviseur van Heras, uit. “Betrokkenheid betekent niet alleen dat we meedenken met onze klanten, maar ook dat we een actieve rol in de samenleving innemen bij het beschermen van mens en milieu. Daarom staken we Zorgboerderij In het Westen graag de helpende hand toe.”

Stevig kwaliteitshekwerk

Zowel rondom het verblijf van de varkens als dat van de konijnen staat nu een nieuw staalmathekwerk van een meter hoog. Van As: “Het hekwerk rondom het varkenshok is ingedeeld in drie zones waarin de varkens kunnen grazen en wroeten. Daartussen wisselen we af, zodat de zones apart kunnen herstellen van al het gewroet. Het hekwerk heeft ook een dubbele poort, zodat we erin kunnen rijden met een aanhanger. En onder het konijnenverblijf hebben we betonplaten ingegraven, zodat de konijnen zich niet kunnen uitgraven. Heras heeft ervoor gezorgd dat het hekwerk exact op de betonplaten aansluit. We zijn erg blij met het resultaat. En de dieren ook.”