Heras investeert in nieuwste poedercoatcabine, productkwaliteit en milieu

Maakindustrie in Brainport springlevend

Heras heeft in augustus drie coatcabines vervangen door 1 volautomatische robotgestuurde poedercoatcabine. De robots zijn onderdeel van “de meest uitgebreide coatcabine van Nederland, met 33 poederpistolen, om alle gaten en hoeken van onze hekwerken en poorten optimaal te dekken”.

Heras investeert in een ITW Gema coatcabine. De nieuwe technologie reduceert de totale CO2–uitstoot van Heras met 1,18%. Een nieuw bewijs van de vergaande klimaatambities van Heras. De onderneming is als enige in de branche in het bezit van het certificaat CO2-bewust niveau 5. Heras staat hiermee op de hoogste trede van de CO2-prestatieladder.

Garantie voor topafwerking

De complete, automatische coatstraat bestaat uit de componenten chemische voorbehandeling, drogen, poedercoaten en moffelen. Vierentwintig oscillerende, zes stationaire en drie handpistolen zorgen voor een optimale poederverdeling. Door betere statische lading vloeit het poeder beter. Dit resulteert in een egaler poederbeeld, vooral van belang bij de metallic kleuren. Metallic deeltjes zijn namelijk extra gevoelig voor de spuitrichting. Het grote aantal pistolen en het voorkomen van handmatig bijspuiten zorgen voor een maximaal strak en egaal eindresultaat.

10% minder energie

De geïnstalleerde poedercoatcabine van producent ITW Gema is tot 10% energiezuiniger dan vergelijkbare installaties. Als er tijdelijk geen product wordt aangeboden, schakelt de machine door middel van een frequentieregelaar direct terug. Een geleidelijke inschakeling van de ventilator voorkomt een stroompiek bij de opstart. Extra energiereductie realiseert Heras met het terugbrengen van het aantal coatcabines van drie naar één.

Reductie waste-poeder en verbetering Health & Safety

Poedercoaten gebeurt vrij van oplosmiddelen. Overtollig poeder (overspray) wordt in de kringloop tot 97% teruggewonnen. De Heras-installatie heeft een volledig afgesloten en geautomatiseerd afvoersysteem. Door middel van het OptiCenter van Gema is het niet meer nodig om het poeder over te scheppen. Contact met poeder(fijn)stof wordt daarmee vermeden. Het aangeleverde poeder wordt rechtstreeks uit de verpakking aangezogen. Met het systeem verwacht Heras tevens op jaarbasis circa 7.000 kilo afval te reduceren.  

Leverancier: MSP Systems (ITW Gema)

Leverancier en verantwoordelijk voor de installatie bij Heras was MSP Systems B.V. uit Enschede. MSP is official partner/distributeur van ITW Gema AG. Het Zwitserse ITW Gema is wereldwijd marktleider in apparatuur en cabines voor elektrostatisch poederspuiten, zowel machinaal als handmatig.

Voor meer informatie: www.heras.nl en www.mspsystems.nl

Einde persbericht

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Heras B.V., Bart Mul, Marketing, tel. 0499 551 562 of b.mul@heras.nl. De bijgevoegde foto is vrij van rechten. Contactpersoon MSP Systems: Klaas Jan Sikkink, tel. 053 430 3937.

Telecommunicatiewet / Informatiecongestie

Heras respecteert de Telecomwet van 1 oktober 2009. Wilt u in de toekomst onze persinformatie niet meer ontvangen, meld dit dan via info@insightpr.nl

Oirschot, 6 september 2011  

Over Heras B.V.

Heras draagt bij aan een veilige omgeving door het ontwikkelen, verkopen, installeren en in stand houden van de buitenbeveiliging van bedrijven en overheden. De concepten kunnen bestaan uit een combinatie van hekwerken, poorten, camera’s, slagbomen, tourniquets, detectiesystemen, toegangscontrole, managementsystemen, service en onderhoud.

Heras biedt klanten op efficiënte wijze toegevoegde waarde. De onderneming staat voor innovatie, enthousiaste en bekwame medewerkers, klantgerichtheid, verantwoordelijkheid, veiligheid en klimaatbestendigheid.