Connect geeft Veth Propulsion meer controle en soepelere toegang tot terrein

De custom made voortstuwingsoplossingen voor schepen van Veth Propulsion by Twin Disc zijn kostbaar. Een goede beveiliging van het terrein is daarom van groot belang. Daarom wilde Veth meer controle over de status van hun toegangspoorten en over de toegang tot het terrein.

Dankzij Connect monitort Veth Propulsion by Twin Disc de status van toegangspoorten 24/7, waardoor ze bijvoorbeeld storingen proactief kunnen afhandelen. Bovendien verlenen ze gemakkelijk en op afstand toegang aan bezoekers en medewerkers.

De uitdaging

  • Veel handmatige controles van de status van schuifpoorten
  • Inefficiënte manier van terreintoegang voor bezoekers
  • Veel administratiewerk voor verlenen van toegang

In de maritieme sector is Veth Propulsion by Twin Disc uit Papendrecht al decennialang een waar begrip. Hun custom made voorstuwingsoplossingen zijn letterlijk de drijvende kracht voor veel schepen in onder andere de binnenvaart, baggerij en offshore, maar ook voor luxe megajachten. “Wij maken bijvoorbeeld roerpropellers, boegschroeven, motoren en volledige besturingssystemen”, vertelt Dick de Jong, Facilitair Coördinator bij Veth Propulsion. “Alles wat we maken, is maatwerk. Daar steken we veel tijd en energie in. Het zijn dus kostbare producten waar net zo’n kostbare materialen voor nodig zijn. Daarom houden we vreemden het liefst buiten en weten we graag precies wie er zich op ons terrein bevindt. Voor de beveiliging van ons terrein vertrouwen we al sinds 2016 op de schuifpoorten en het hekwerk van Heras.”

“Connect geeft ons meer controle over onze poorten en is een welkome verbetering van de toegankelijkheid van ons terrein.”

Dick de Jong, Facilitair Coördinator, Veth Propulsion by Twin Disc

In 2019 kwam een nieuwe behoefte van Veth Propulsion by Twin Disc aan het licht. “Schippers die op ons terrein wachten op een reparatie gaven we altijd een tag om poorten te kunnen openen”, licht De Jong toe. “Het kwam regelmatig voor dat ze die vergaten terug te geven als ze weer vertrokken. Dat was altijd een gedoe. Ook wilden we graag meer inzicht in de status van onze poorten, zodat we niet per se telkens handmatig hoefden te controleren of poorten open of dicht zijn. In overleg met Heras kwamen we al snel op hun slimme service Connect.”

De aanpak

  • Gezamenlijk overleg over de meest geschikte oplossing
  • Installatie van Connect
  • Training van Connect aan de hoofdgebruiker

Connect monitort ieder uur van de dag alle belangrijke componenten van beveiligingsinstallaties en geeft een melding wanneer er bijvoorbeeld een storing is. “De installatie van Connect en de bijbehorende training verliepen prima”, zegt De Jong. “Het kostte weinig inspanning en het systeem werkt eenvoudig. Ik had ook niet anders verwacht: wat Heras levert, is eigenlijk altijd goed. Ze verkopen geen onzinverhalen. Bij Veth houden we van flink aanpakken en doorgaan. Volgens mij heeft Heras diezelfde insteek.”

“We hebben ook een onderhoudscontract afgesloten”, vervolgt De Jong. “Heras krijgt dus ook meldingen binnen vanuit ons systeem. Dat vinden we prettig, want zo kan Heras proactief handelen op storingen. Dat geeft ons meer bedrijfszekerheid.” Een onderdeel van Connect is Access, waarmee poorten op afstand kunnen worden geopend. “Wij hebben Access nu op één poort en het werkt uitstekend. We geven mensen die toegang tot ons terrein mogen krijgen een telefoonnummer, dat bellen ze en de poort gaat automatisch open en weer dicht. Ideaal.”

De oplossing

  • Connect monitort 24/7 de status van poorten
  • Veth Propulsion geeft bezoekers op afstand toegang
  • Connect registreert wie toegang tot het terrein krijgt

Na de installatie van Connect merkte De Jong al gauw de voordelen van Connect. “We hebben veel beter zicht op de status van onze poorten. Als ik wil, kan ik op ieder moment zien welke poorten open en dicht zijn. Ik kijk niet dagelijks in Connect, maar natuurlijk wel als ik een storingsmelding ontvang. Zo kan ik ook beter inschatten of ik een storing zelf kan verhelpen of dat ik de hulp van Heras nodig heb. Het geeft over het algemeen gewoon meer gevoel van controle.”

“Connect zorgt ook voor minder gedoe en draagt bij aan efficiënter werken. We hebben afscheid genomen van de tags voor bezoekers op ons terrein. Dat scheelt veel administratiewerk. Ook bij onze servicemedewerkers merken we verschil. Zij reizen heel het land door om reparaties en onderhoud uit te voeren. Dat betekent dat ze soms ook ’s nachts op ons terrein moeten zijn. Dankzij Access van Connect kan dat eenvoudiger en gebruiksvriendelijker.”

Kortom, Connect en Veth Propulsion by Twin Disc matchen als twee druppels water. De Jong: “Connect geeft ons meer controle over onze poorten en is een welkome verbetering van de toegankelijkheid van ons terrein.”

Wilt u meer weten over onze slimme service?
Vraag een adviesgesprek aan