DHL laat ook vierde nieuwe nationale sorteercentrum beveiligen door Heras

DHL heeft onlangs een nieuw volledig duurzaam sorteercentrum gebouwd in Dordrecht. De gehele terreinbeveiliging is ontworpen, geproduceerd en geïnstalleerd door Heras. Belangrijk bij het ontwerp waren efficiënte verkeersstromen op het terrein en goede beveiliging, zonder in te leveren op de toegankelijkheid van het terrein.

De uitdaging

Het nieuwe sorteercentrum van DHL voorziet 132 CityHubs in het land van 200.000 pakketjes per dag. Dat vraagt ook wat van de beveiliging van het terrein dat aan de ene kant dagelijks efficiënt toegang moet verlenen en aan de andere kant de in- en uitgaande goederen moet beveiligen.

Het sorteercentrum en het omliggende terrein zijn optimaal ingericht voor de snelle doorstroom van vrachtverkeer. Dagelijks rijden er vele vrachtwagens het terrein op, die bij een van de laaddokken ladingdragers afleveren of ophalen.

Hoe zorg je ervoor dat er alleen bevoegde mensen het terrein op kunnen zoals 150 werknemers en er snelle toegang is voor de talloze vrachtwagens die moeten laden of lossen?

Perimeterbeveiliging

Voor de ruim 1 kilometer perimeteromheining is gekozen voor het Uni Security Staalmathekwerk. Dit hekwerk is extra sterk en de optimale beveiliging voor een dergelijk terrein. Het Uni Security hekwerk beveiligt dankzij de gepatenteerde horizontale U-profielen tegen overklimmen, doorbreken en biedt optimale opties voor detectie. Daarnaast is dit hekwerk een duurzaam alternatief, dat goed aansluit op de doelstellingen van het duurzame sorteercentrum.

Snelle en efficiënte toegang

Vrachtverkeer komt het terrein op via een schuifpoort en daarna moet een vrachtwagen door één van de twee speedgates. Het uitgaande vrachtverkeer gaat via de andere speedgates het terrein af. Naast een goede beveiliging is snelheid en efficiëntie van belang voor een locatie met veel in- en uitkomend verkeer. Voor het verlenen van toegang is dan de Heras Sgate de ideale oplossing vanwege de  open- en sluitsnelheid van 1 m/seconde.

Personeel en bezoekers komen het terrein op via een omheinde parkeerplaats, die is afgesloten met een schuifpoort en een looppoort voor fietsers. Ten slotte is er nog een dubbele draaipoort en een schuifpoort geplaatst in geval van calamiteiten.

‘’Door in verschillende stadia van het project mee te (blijven) denken met de wensen van DHL, hebben wij er mede voor kunnen zorgen dat DHL zijn corebusiness ongestoord kan blijven uitvoeren. Een prestatie waar wij trots op zijn!

– Martijn de Haan, verkoopadviseur Heras

Inpandige beveiliging

Naast de volledige buitenbeveiliging met hekwerk en verschillende poorten, heeft Heras ook gezorgd voor de binnenbeveiliging om zo bijvoorbeeld schoonmaak, voorraad en pakketjes van andere bezorgdiensten te scheiden van de core business.

In bedrijf

Het sorteercentrum van DHL Parcel is sinds oktober 2022 operationeel. Om de continuïteit te waarborgen, blijft Heras nauw betrokken om alle poorten op het terrein te onderhouden. Heras is 24/7 bereikbaar om eventuele storingen te verhelpen. Daarnaast onderhouden ze minimaal twee keer per jaar alle mechanische en elektrische componenten van de poorten. Zo zorgen zij er mede voor dat het sorteercentrum snel en efficiënt blijft opereren. Waardoor DHL miljoenen pakketjes op tijd kan afleveren.

Wilt u advies over een oplossing voor uw terrein?
Vraag een adviesgesprek aan