GaragePark biedt de veiligste opslag- en werkruimtes van Nederland, mede dankzij Heras

GaragePark heeft 33 terreinen met garageboxen in Nederland en bouwt er in 2022 minimaal twaalf bij. Het bedrijf zocht een slagvaardige, betrouwbare partner om de terreinen te beveiligen. GaragePark koos voor Heras vanwege de schaalgrootte en goede service.

Heras verzorgt de poorten en het hekwerk voor de beveiliging van de terreinen van GaragePark. Daarmee kan het bedrijf zich op veiligheid onderscheiden in de markt.

De uitdaging

GaragePark is de grootste aanbieder van terreinen met garageboxen in Nederland. Inmiddels zijn er al 33 GarageParken met in totaal meer dan 4.000 opslagruimtes. De boxen worden veelal verhuurd aan (startende) ondernemers en ZZP’ers, zoals schilders, timmermannen en webshopeigenaren. Zij gebruiken de garageboxen onder andere voor het opslaan van gereedschappen, materialen en voorraden. Ook worden de boxen gebruikt als stalling voor bijvoorbeeld aanhangers en als werkruimte. Belangrijk dus dat de parken goed beveiligd zijn.

De bouw van nieuwe garageparken gaat razendsnel. Boxen worden opgebouwd uit prefabelementen, uitvoerders worden strak na elkaar ingepland en investeerders verwachten dat de parken volgens planning worden opgeleverd. “Het komende jaar willen we minimaal twaalf nieuwe parken realiseren”, vertelt marketingmanager John van Heijningen. “Voor de beveiliging van de parken wilden we een partij die in staat was ons hoge tempo bij te benen en die afspraken nakomt.”

De aanpak

Na een korte samenwerking met een andere beveiligingspartner is GaragePark weer terug bij Heras. Van Heijningen: “We merkten dat we bij onze vorige partner niet de service kregen die we zochten. Bij Heras krijgen we die service wel. Ze zijn de grootste partij in Nederland op het gebied van perimeterbeveiliging. Ze hebben veel slagkracht en zijn een betrouwbare partner voor ons bij de ontwikkeling van parken.”

De oplossing

Heras voorziet de vestigingen van GaragePark van twee meter hoog hekwerk. Aan de voorzijde staat spijlenhekwerk met een passende zakelijke uitstraling. Aan de zij- en achterkanten van de terreinen staat stevig staalmathekwerk Uni Security. Van Heijningen: “Het hekwerk is voorzien van een elektronisch detectiesysteem om indringers te ontmoedigen en te detecteren. Boven de hekken is een elektrische topping gemonteerd die indringers ervan weerhoudt over het hek te klimmen. Het systeem is aangesloten op een meldkamer.” Een railloze elektrische schuifpoort Delta die naadloos aansluit op het spijlenhekwerk, geeft klanten toegang tot het terrein. In geval van nood is er op elk park ook een vluchtpoort met automatische sluiting, de Euro 2 type Atlas Grence, aanwezig.

“De hekken en poorten van Heras zijn een belangrijk onderdeel van onze totaalbeveiliging”, vertelt Van Heijningen. “Klanten krijgen toegang tot het garagepark met een persoonlijke keytag. Daarnaast hangen er camera’s waarvan de beelden gemonitord worden door een beveiligingsbedrijf. En een lichtplan zorgt voor een veilig gevoel als het donker is.

We beschikken door die uitgebreide combinatie van beveiligingsmiddelen over een BORG-2 beveiligingscertificaat. Dat toont aan dat onze parken goed beveiligd zijn tegen inbraak. Dat is belangrijk voor onze klanten die er waardevolle spullen in opslaan. Bovendien is die kwalificatie soms een voorwaarde om hun opslag te kunnen verzekeren.”

Van Heijningen en zijn collega’s zijn zeer te spreken over de samenwerking met Heras. “Onze mensen schakelen altijd prettig met hun contactpersonen bij Heras. Ze zijn betrouwbaar en houden zich aan de afspraken. Bovendien is Heras door hun schaalgrootte flexibel en kunnen ze opschalen indien nodig. Ze bieden uitstekende service, dat onderscheidt ze van andere bedrijven. We vinden continuïteit belangrijk, daarom streven we naar een langdurig partnership met Heras.”

Advies en ondersteuning bij uw perimeter protection oplossing? Vraag een adviesgesprek aan met een van onze experts.

Klik hier voor PDF