Heras beschermt financieel datacenter met hoogwaardige, zeer veilige toegangscontrole

Vocalink, een bedrijf onder de vlag van Mastercard, is al bijna 50 jaar een toonaangevende speler in de paymentsector. Het bedrijf ontwikkelt baanbrekende technologieën die elke dag betalingen en incasso’s in het hele Verenigd Koninkrijk mogelijk maken. Zo zat Vocalink ook achter de technologie van het allereerste Britse pinautomatennetwerk, dat inmiddels ruim 70.000 automaten telt. En dat is nog niet alles. Miljoenen Britten ontvangen hun salaris of uitkering en betalen hun vaste lasten via de systemen van Vocalink. Komen deze systemen plat te liggen, dan zijn de gevolgen niet te overzien. Geen wonder dat beveiliging bij de datacenters van Vocalink topprioriteit heeft.

Fysieke beveiliging

Fysieke beveiliging is vaak de eerste verdedigingslinie tegen een aanval van kwaadwillenden. Maar het fysieke beveiligingssysteem bij een van Vocalinks grootste Britse datacenters was verouderd en voldeed niet meer aan de strenge veiligheidseisen. Modernisering was hoognodig om de kritieke infrastructuur, de panden en de medewerkers te beschermen. David Barclay, hoofd fysieke beveiliging bij Vocalink: “Wij werken met enorme hoeveelheden gevoelige en financiële data. Daarom is beveiliging ontzettend belangrijk. We zochten een fysieke beveiligingsoplossing voor de bescherming van onze gebouwen, middelen en mensen. Een oplossing die ons gemoedsrust geeft.”

Oplossing

Vocalink wendde zich tot Heras, de expert op het gebied van perimeter protection in het Verenigd Koninkrijk, om de eisen en wensen te bespreken. Heras begreep al snel wat Vocalink nodig had: een extra veilig systeem dat indringers optimaal detecteert, vertraagt en ontmoedigt en bevoegde partijen zorgvuldig gecontroleerde toegang biedt. Vocalink gaf Heras de verantwoordelijkheid voor het complete proces; van het eerste onderzoek, de landmetingen en de tekeningen tot aan de productie en installatie.

De nieuwe oplossing bestaat onder andere uit twee dubbele vouwpoorten (B370) die bestand zijn tegen hoge impact van voertuigen. De slimme positionering maakt het voor voertuigen onmogelijk om snelheid op te bouwen. De vouwpoorten bieden de perfecte combinatie van toegangscontrole, veiligheid, snelheid en betrouwbaarheid. Adequate toegangscontrole is cruciaal, mede omdat dagelijks veel voertuigen het terrein op en af rijden. Verder bevat de oplossing een tourniquet (B700) voor voetgangers, inclusief een op maat gemaakte, gemotoriseerde voetgangerspoort (B360) die past in het bestaande hekwerk, en een aantal geautomatiseerde slagbomen. De robuuste poort geeft alleen geautoriseerd personeel toegang tot het pand. Hiermee is de veiligheid gegarandeerd. Bovendien is het systeem uiterst betrouwbaar en makkelijk te hanteren.

Installatie

Tijdens de installatie en het uitvoeren van de graafwerkzaamheden kon de locatie niet afgesloten worden. Heras bedacht daarom in overleg met Vocalink een werkmethode waarbij er altijd ten minste één rijbaan open bleef voor personeel en andere bevoegde bezoekers. Na de eerste projectbesprekingen met Vocalink voltooide Heras het project in slechts tien weken. David Barclay, hoofd fysieke beveiliging bij Vocalink: “De installatie van de poorten werd professioneel en zorgvuldig uitgevoerd. Het was duidelijk te zien dat de medewerkers van Heras trots zijn op hun werk. Ze gingen zeker niet overhaast te werk. Integendeel. Alles werd meerdere malen getest. Tot op de kleinste details. Net zo lang tot zowel Vocalink als Heras tevreden waren over het resultaat.”

Voordelen

Vocalink wilde een extra veilige oplossing die het bedrijf beschermt tegen fysieke aanvallen en indringers, om zo de risico’s voor de zeer gevoelige klant- en financiële data die op de locatie is opgeslagen te beperken. Precies daar zorgde Heras voor. Het nieuwe, extra veilige fysieke beveiligingssysteem vormt een robuuste oplossing die voldoet aan de strenge eisen van Vocalink. Het systeem vermindert de kans op verstoringen, indringers en aanvallen. Tegelijkertijd biedt het personeel veilige toegang, waardoor zij met een gerust hart naar hun werk gaan. Ook is de toegang voor voertuigen nu gecontroleerd, veilig en efficiënt.