Heras beveiligt terreinen van DPD in het Verenigd Koninkrijk

DPD is een internationaal merk en een toonaangevende speler op de Europese markt van pakketverzenders. In het Verenigd Koninkrijk is DPD zelfs marktleider in de branche, met een uitgebreide portfolio aan diensten en oplossingen. Met meer dan 11.000 werknemers, 3.675 voertuigen en 56 locaties bedienen ze 6.500 klanten. Op sommige locaties sorteert DPD tot 72.000 pakketten per uur. Om dit complexe proces veilig en gecontroleerd uit te voeren, moet DPD alle buitenterreinen goed beveiligen.

Verschillende locaties van DPD zijn openbaar toegankelijk. Klanten kunnen hun pakket direct bij de depots ophalen. Om te voorkomen dat klanten het logistiek proces verstoren, wil DPD vracht- en persoonsverkeer scheiden op het terrein. Zonder dat het ten koste gaat van de efficiëntie van het logistiek proces. Bovendien wil DPD controle tot het terrein handhaven, om te voorkomen dat ongeautoriseerde personen het terrein betreden.

Oplossing

DPD benaderde Heras omdat de twee partijen in het verleden al met succes samenwerkten. Heras beschikt over veel kennis en ervaring in de samenwerking met aannemers en architecten. En Heras is in staat om uiteenlopende producten binnen tijd en budget op te leveren.

Heras werkte rechtstreeks samen met DPD bij het leveren beveiligingsoplossingen. Zo ontwikkelde Heras – in samenwerking met de aannemer – een poort waar niet meer dan 75 millimeter ruimte onder zit, maar die wel volledig voldoet aan de eisen voor toegangscontrole. Daarnaast sloot DPD een servicecontract af met Heras. Twee maal per jaar inspecteert Heras het hekwerk rondom de terreinen en de apparatuur waarmee toegangspoorten worden bediend. Daarbij controleren ze alle producten en voeren ze waar nodig onderhoud uit. Als zich een incident voordoet waarbij een hek beschadigt raakt, wordt het binnen 24 uur gerepareerd door het responsteam van Heras.

Heras leverde de B370 Bi-Folding Safe Gate. Een praktische en veilige poort om de toegang van voertuigen te controleren. De poort sluit binnen zeven seconden en zorgt voor een gecontroleerde toegang tot het terrein. Daarnaast gebruikt DPD de B700 tourniquet om personen veilig en gecontroleerd toegang te verlenen. Het versterkte mechanisme met elektromagnetische aandrijving is ontworpen voor intensief gebruik. Het is uitermate geschikt om grote stromen mensen te handhaven, door een slechts één persoon per keer toe te laten. Ook werd er een voetgangerspoort geïnstalleerd om invaliden en klanten met grote pakketten ophalen toegang te verlenen. Naast de drie toegangspoorten leverde Heras het staalmathekwerk Jupiter ter beveiliging van het volledige terrein buiten. Jupiter is een stevig, duurzaam hekwerk met draden van 5 millimeter dik die op elke intersectie zijn gelast. De panelen kunnen verzinkt of gecoat worden geleverd.

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen.

Installatie

Inmiddels zijn veertien locaties van DPD in het Verenigd Koninkrijk beveiligd. Binnen vijf jaar is er meer dan 10.000 meter hekwerk geplaatst en zijn er tientallen poorten geïnstalleerd. Ook in de toekomst blijven Heras en DPD nauw samenwerken om andere locaties te beveiligen, naarmate het pakketbedrijf haar activiteiten uitbreidt.

Voordelen

DPD zocht naar een oplossing om het terrein buiten efficiënt te beveiligen, en logistieke processen te scheiden van bezoekers om de veiligheid te waarborgen. De oplossing van Heras zorgt voor een veilige afbakening. Risico’s blijven beperkt dankzij een poort die voertuigen snel toegang biedt en 24 uur per dag wordt gecontroleerd. De tourniquet zorgt met een one-in, one-out systeem ervoor dat bezoekers veilig pakketten kunnen ophalen. DPD precies welke personen op welk moment het terrein betreden. Heras garandeert bovendien dat het Jupiter staalmathekwerk binnen 24 uur wordt gerepareerd en minstens 25 jaar meegaat.

 

Advies en ondersteuning bij uw perimeter protection oplossing? Vraag een adviesgesprek aan met een van onze experts.