Heras wint aanbesteding periferiebeveiliging Schiphol

Heras, de Europees marktleider in perimeter protection, is de komende negen jaar verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud & nieuwbouw van de periferie van Schiphol Nederland B.V.. De gunning vond eind januari plaats. De hernieuwde samenwerking gaat formeel van start op 1 april 2019. Met deze tender is een bedrag van 18 miljoen euro gemoeid.

Op het lijf geschreven
Dirk-Jan Westendorp, Country Manager Nederland bij Heras: Deze tender was ons op het lijf geschreven. Al ruim dertig jaar leveren, plaatsen en onderhouden we voor Schiphol alle hekken, poorten en beveiligingssystemen die de besloten luchtzijde van de luchthaven scheiden van de landzijde; het gebied dat vrij toegankelijk is voor reizigers en bezoekers. We zorgen ervoor dat de periferie van de luchthaven onder alle omstandigheden gesloten blijft en onderhoud en beheer van de periferie de processen op de luchthaven zo min mogelijk verstoren. Uiteraard wilden we de samenwerking heel graag verlengen.”

Keuze voor kwaliteit
De luchthaven is wettelijk verplicht om de beveiliging van de periferie aan te besteden. Nils Behr, contractmanager bij Heras: “Schiphol koos bij de aanbesteding heel nadrukkelijk voor kwaliteit, expertise en ervaring. Heras kwam naar voren als de meest geschikte partner, onder andere door de kwaliteit van alle aangeleverde documenten en de onderbouwing van onze plannen met prestaties die we de afgelopen jaren bij Schiphol en andere opdrachtgevers hebben geleverd.”

 Trots op samenwerking
Heras heeft sinds februari 2018 een eigen vestiging op Schiphol. Vanuit dit kantoor worden alle werkzaamheden voor Schiphol georganiseerd. Medewerkers van Heras die werkzaamheden op de luchthaven uitvoeren, moeten aan de hoogste veiligheidseisen voldoen en worden uitgebreid gescreend door de AIVD en de marechaussee. Heras is verantwoordelijk voor het onderhoud van ruim dertig kilometer periferie en honderd poorten.

Dirk-Jan Westendorp: “We zijn ontzettend trots dat we ook de komende negen jaar de vaste partner zijn van Schiphol Nederland B.V. op het gebied van beheer en onderhoud & nieuwbouw van de periferie. We kijken ernaar uit om dit uitdagende project voort te zetten en de positieve en constructieve samenwerking met alle betrokken partijen verder te versterken.”