Optimale perimeter protection Chichester Free School door maatwerk

In 2010 introduceerde de Britse regering de vrije school. Vandaag de dag telt het Verenigd Koninkrijk meer dan 475 van deze onafhankelijke, door de staat gefinancierde scholen zonder winstoogmerk. De Chichester Free School is er een van. In september 2018 – net voor de start van het schooljaar – zette de school de puntjes op de i voor de nieuwe campus. Een belangrijk onderdeel van de renovatie was de aanschaf van een robuust fysiek beveiligingssysteem, passend bij de school: een voormalig 18e-eeuws klooster in een landelijke omgeving.
Om een optimale bescherming te realiseren, riep de Chichester Free School de hulp in van Heras, de expert op het gebied van perimeter protection. Na een eerste verkennend gesprek en een analyse van de architectuurtekeningen, ontwierp Heras een op maat gemaakt beveiligingssysteem dat voldeed aan de criteria van de school.

Oplossing

Voor de afscherming van het terrein zette Heras een 2,4 meter hoge TangoRail TR400 in. Dit hekwerk volgt de contouren van het landschap en beschermt de locatie daarmee optimaal tegen ongewenst bezoek van buitenaf. Voor voertuigen en voetgangers installeerde Heras drie schuifpoorten in het hekwerk. Hierbij viel de keus op de Safeglide 2, de veiligste en meest betrouwbare automatische schuifpoort op de markt, die voldoet aan de strengste veiligheidseisen inclusief de noodzakelijke vereisten voor de toegang van brandweerwagens. Ook voor andere bezoekers, bijvoorbeeld leveranciers, biedt de poort een veilige toegang. De schuifpoort is inclusief de Zenith SR1, een gecertificeerd antiklimhekwerk, en biedt optimale bescherming tegen gelegenheidsvandalisme. Om de poort beter op te laten gaan in de landelijke omgeving leverde Heras voor het eerst in haar bestaan een met hout beklede uitvoering. Binnen de begrenzing van het hekwerk zorgt een reeds Experts in bestaande voor extra beveiliging. Heras ontwierp, fabriceerde en installeerde drie op maat gemaakte TangoRail-poorten in deze muur. De poorten, waaronder één zelfsluitende Quantumpoort, voldoen aan de RoSPA-richtlijnen. ’s Ochtends en ’s middags, wanneer de leerlingen aankomen en weer vertrekken, staan de poorten standaard open. Op andere tijdstippen melden bezoekers zich via de intercom bij de poorten. De receptie kan vervolgens op afstand de magnetische sloten ontgrendelen voor toegang. Leraren hebben versneld toegang dankzij een vingerscan. Heras installeerde daarnaast een piketomheining die gebieden op het schoolterrein van elkaar scheidt.

Van ontwerp en fabricage tot aan de installatie: Heras had de controle over het hele proces en zorgde er voor dat de werkzaamheden voor het begin van het nieuwe schooljaar waren afgerond.

Voordelen

Voor de Chichester Free School staat de veiligheid van leerlingen voorop. Bij het ontwerpen van de beveiligingsoplossing was dit dan ook het uitgangspunt voor Heras. Het systeem voorkomt dat leerlingen de weg op rennen, werkt een gecontroleerde in- en uitstroom van mensen en voertuigen in de hand en sluit goed aan op de prachtige omgeving van de school.

Klik hier om de pdf van de Reference Case te downloaden.

Wilt u meer te weten komen over onze perimeter protection oplossingen? Vraag dan een adviesgesprek aan of bel ons op +31 88 274 0255.