RWG

In opdracht van BAVO GW op het project RWG is Heras gevraagd voor de buitenbeveiliging van de containerterminal op Maasvlakte 2. Een in alle opzichten prestigieuze opdracht.

Het terrein is 108 hectare groot. Heras realiseert er onder meer 17 kilometer hekwerk (staalmat en gaas). Hiervan wordt 4,5 kilometer uitgevoerd met Combi Fence, een hekwerktype dat zowel detecteert (via sensorkabels) als afschrikt (stroomdraden). Heras levert daarnaast 120 draaipoorten, 21 slagbomen en 13 schuifpoorten. Doorslaggevend in de aanbesteding waren de productkwaliteiten van Heras.

De werkzaamheden voor Heras starten april 2013. Najaar 2014 wordt de containerterminal geopend, een van de modernste en meest milieuvriendelijke overslaglocaties ter wereld. De locatie is dan ‘uiteraard’ geschikt voor de afhandeling van de nieuwe generatie ultragrote containerschepen. Rotterdam World Gateway (RWG) is een samenwerkingsverband van vier wereldwijd opererende containerrederijen (APL, MOL, HMM en CMA-CGM) en één van de grootste containerterminaloperators ter wereld. Maasvlakte 2 wordt ingericht voor intermodale overslag: zoveel mogelijk containers vervolgen via de binnenvaart en het spoor hun weg naar het achterland. Hiermee wordt invulling gegeven aan de afspraken met de overheid over duurzame distributie van goederen.

Het terrein heeft een diepzeekade van 1.150 meter, een kadediepte van 20 meter en een binnenvaartkade van 550 meter. De totale investering voor de terminal bedraagt circa €700 miljoen. Na oplevering bedraagt de overslagcapaciteit van de eerste fase 2,35 miljoen TEU (één TEU is een container van 20 voet lang, 8 voet breed en 8 voet hoog).

Wilt u meer te weten komen over onze perimeter protection oplossingen? Vraag dan een adviesgesprek aan of bel ons op +31 88 274 0274.