GRATIS SERVICE

SAPA Profiles Nederland

Sapa Profiles Nederland is onderdeel van Sapa AB, wereldwijd marktleider op het gebied van aluminium extrusieprofielen. Sapa Profiles Nederland heeft vestigingen in Drunen, Harderwijk en Hoogezand. In Drunen runnen 330 medewerkers vier productie-units: gieterij, extrusie, bewerking en de unit die zo’n 70.000 licht- en vlaggenmasten per jaar maakt. Door omstandigheden werd het terrein van Sapa opgesplitst in twee aparte delen, die beide beveiligd moesten worden. Dit werk werd gegund aan Heras.

Aanbesteding beveiligingsproject

Een hoog risicoprofiel heeft Sapa niet, hoewel de voorraad aluminium en het machinepark natuurlijk “een gangbare mate van bescherming behoeven”, zo zegt Leon Snoeren, Business Support Manager bij Sapa. Voor de aanbesteding werden drie partijen benaderd. Snoeren: “Het zou om circa één kilometer hekwerk gaan. Dan geef je niet zomaar een vrijbrief aan je huisleverancier.”

Qua prijs zaten twee van de drie aanbieders dicht bij elkaar. De verhouding prijs-kwaliteit deed Sapa kiezen voor Heras. Snoeren: “We vroegen geen hekwerk, maar een beveiligingsoplossing. In het voortraject hebben we zelf een beveiligingsplan geschreven. Op basis daarvan kwamen we uit op individuele producten en detailinvullingen van de leveranciers.”

Totaaloplossing in rood en groen

De twee locaties zijn omheind met een economische en duurzame combinatie van spijlen-, gaas- en staalmathekwerk. Met voor iedere locatie een aparte coating (groen en rood). Aangevuld met automatische schuifpoorten (Delta), tourniquets, een intercomsysteem en camera’s met glasvezelverbinding. De camerabeelden zijn op afstand te volgen en op te slaan.

Aannemer als kwartiermaker

Sapa kijkt volgens Snoeren terug op een soepel beveiligingsproject: “Ook omdat er geen verrassingen achteraf kwamen. De uitvoering was goed, de samenwerking prettig. Daarvoor krijgt ook Heras de credits. Wat wel heeft meegespeeld, was de rol van onze huisaannemer. Die hebben we in iedere fase als kwartiermaker vooruitgestuurd om tijdig het terrein te egaliseren, ondergrondse kabels op te sporen en eventueel te verleggen, et cetera. Zodat de montageploeg van Heras meteen daarna ongestoord door kon werken.”

Wilt u meer te weten komen over onze perimeter protection oplossingen? Vraag dan een adviesgesprek aan of bel ons op +31 88 274 0274.