Hulp nodig bij storingen aan elektrische poorten,
detectiesystemen, slagbomen of andere toegangssystemen?

Wanneer uw bedrijf te maken krijgt met een storing aan toegangssystemen, is snel en effectief handelen essentieel om de continuïteit én veiligheid te waarborgen. Meld uw storing nu!

Storingen herkennen en stappenplan voor diverse toegangs- en beveiligingssystemen

Een storing aan uw elektrische poorten, detectiesystemen, slagbomen of andere toegangssystemen kan de toegang tot uw terrein ernstig belemmeren. Snel actie ondernemen is dan cruciaal om de veiligheid en functionaliteit te herstellen.

Volg dit stappenplan bij storingen:

  • Controleer op obstakels: kijk of er sprake is van fysieke obstructies, zoals vuil, bladeren of ijs, die de werking van uw systeem kunnen verstoren.
  • Schakel het systeem uit en weer in: een reset kan kleine storingen vaak direct oplossen.
  • Check waarschuwingssignalen: let op foutmeldingen, knipperende lampjes of geluiden die de oorzaak van de storing kunnen aangeven.
  • Vul ons online serviceformulier in: als het probleem aanhoudt, is professionele hulp noodzakelijk om verdere schade en stilstand op uw terrein te voorkomen.

E-mail

Contactformulier

Neem contact met ons op via het serviceformulier. Wij reageren zo snel mogelijk.

Telefoon

Telefonisch contact

Via de onderstaande knop kunt u direct vanaf uw mobiel bellen.

Veelvoorkomende oorzaken van storingen

Storingen bij toegangs- en beveiligingssystemen kunnen diverse oorzaken hebben. Enkele veelvoorkomende zijn:

  1. Vervuilde sensoren: Stof, vuil of insecten op sensoren kunnen de detectie verstoren, waardoor uw toegangs- en beveiligingssystemen niet correct functioneren.
  2. Mechanische obstructies: Voorwerpen of vuil in de rails of bewegende delen kunnen de werking belemmeren.
  3. Elektrische problemen: Defecte bedrading, versleten componenten of stroomstoringen kunnen leiden tot falende systemen.
  4. Onjuist gebruik: Onjuiste bediening van de toegangs- en beveiligingssystemen kunnen storingen in de hand werken.
  5. Achterstallig onderhoud: Gebrek aan regelmatig onderhoud leidt vaak tot slijtage en uiteindelijk tot storingen.

Regelmatig onderhoud en tijdige inspectie kunnen helpen deze problemen te voorkomen en de levensduur van alle type toegangs- en beveiligingssystemen verlengen.

Veelgestelde vragen over schade aan uw hekwerk of poort

Wat gebeurt er als mijn poort het niet meer doet door storing of schade?

Als klant bent u altijd verzekerd van een voorkeurspositie. We nemen uw storing of schade zo snel mogelijk in behandeling en zorgen dat wij binnen de afgesproken tijd aanwezig zijn om de storing of schade op te lossen. In sommige gevallen doen wij dit met een tijdelijke oplossing, meestal kunnen we het probleem direct oplossen.

Hoe voorkom ik een storing?

Een storing wordt voorkomen door tijdig en preventief onderhoud uit te voeren. Een mogelijke slijtage wordt bijvoorbeeld eerder ontdekt tijdens preventief onderhoud, hierdoor voorkomt u stilstand maar ook onnodige kosten.

Wanneer moet ik aantonen dat ik onderhoud uitvoer?

Het aantonen van onderhoud is belangrijk in bepaalde situaties. Denk hierbij aan claims wanneer een schade is veroorzaakt door een poort. Maar bijvoorbeeld ook wanneer u schade heeft door extreem weer. Door middel van een logboek en inspectierapport kan u aantonen dat uw poort altijd goed is onderhouden en in goede staat verkeerd.

Waarom heb ik service en onderhoud nodig?

Een poort staat vaak tientallen jaren op uw terrein, en is onderhevig aan slijtage door de vele bewegingen en invloeden van buitenaf. Hoe eerder u start met het onderhouden van uw poort, hoe meer u de levensduur van de poort verlengt. Doordat een monteur regelmatig uw poort controleert, verkleint u bovendien de kans op storingen en onveilige situaties.