Sinds de oprichting in 1952 heeft de Heras Groep zich ontwikkeld van een klein Nederlands familiebedrijf gespecialiseerd in hekwerken, naar een totaalleverancier van oplossingen op het gebied van perimeter protection met vestigingen in 12 landen en met meer dan 1100 experts. Samen ontwerpen, fabriceren, installeren en onderhouden wij oplossingen passend bij iedere sector en situatie. Wij leveren hekwerk, toegang & controle en detectieproducten. Daarnaast bieden wij projectmanagement, systeemintegratie en –installatie, en onderhoudsdiensten voor perimeter protection projecten in heel Europa. Het is ons doel om het meest vooraanstaande merk te worden op het gebied van perimeter protection in Europa, door middel van onze betrokkenheid, deskundigheid en betrouwbaarheid.

Experts in perimeter protection

Fysieke perimeter protection laat zich het best omschrijven als systemen en technologieën die zijn ontworpen om mensen en middelen te beschermen binnen een afgebakend gebied. Deze bescherming bestaat uit het voorkomen van ongeautoriseerde fysieke betreding. De eerste beschermingslaag is de perimeter, welke vier functies heeft: ontmoedigen, vertragen, ongewenste betreding detecteren en gecontroleerde toegang aan geautoriseerde personen verlenen. Perimeter protection oplossingen werden voorheen alleen gebruikt bij militaire installaties, kritieke infrastructuur en andere risicovolle locaties, maar zijn inmiddels gemeengoed bij zowel bedrijfslocaties als woningen, transportdepots en vele andere stedelijke en afgelegen locaties.

Effectieve oplossingen

Een effectieve perimeter protection oplossing is een oplossing die aansluit op de beveiligingsbehoeften van onze klanten. Het is een combinatie van hekwerk, toegang & controle en detectie. Hieraan kunnen andere technologieën en producten worden toegevoegd om de effectiviteit van de totaaloplossing te vergroten. De essentie van perimeter protection verandert echter nooit – je bouwt een barrière, controleert de toegang en signaleert wanneer jouw beveiligingsmaatregelen worden geschonden.

Bewezen staat van dienst

Heras vervult en overtreft al meer dan 65 jaar de beveiligingsbehoeften van klanten in heel Europa. Het is dankzij deze staat van dienst, samen met het blijvend groeiende vakmanschap van onze medewerkers, dat wij ons volmondig “experts in perimeter protection” kunnen noemen.

Heras, onderdeel van CRH

CRH (LSE: CRH, ISE: CRG, NYSE: CRH) is een toonaangevende groep van leveranciers van praktisch alle soorten bouwmaterialen. De onderneming is wereldwijd actief en heeft ongeveer 87.000 medewerkers, verdeeld over circa 3.800 locaties in 31 landen. Met een beurswaarde van ongeveer € 27 miljard (april 2017) is CRH de grootste onderneming in bouwmaterialen in Noord-Amerika en de op één na grootste ter wereld. De groep is marktleider in verschillende sectoren in Europa en heeft strategische posities in de opkomende economieën in Azië en Zuid-Amerika. CRH streeft ernaar om de bebouwde omgeving te verbeteren met superieure materialen en producten voor de bouw en het onderhoud van infrastructuur, woningen en commerciële projecten. Als Fortune 500-onderneming is CRH opgenomen in de FTSE 100-index, de EURO STOXX 50-index en de ISEQ 20. De American Depository Shares van CRH zijn genoteerd aan de NYSE.

Britse Moderne Slavernijwet

CRH verwelkomt de invoering van de Britse Moderne Slavernijwet en steunt alle inspanningen ter bestrijding van misbruik van mensenrechten volledig. Hoewel de meerderheid van de CRH bedrijven niet volgens de wet verplicht zijn om een Verklaring met betrekking tot moderne slavernij te publiceren, heeft CRH plc besloten dit vrijwillig te doen als onderdeel van haar inzet om
robuuste, ethische, zakelijke praktijken te handhaven. Bijgevolg wordt deze verklaring gedaan ten aanzien van het CRH-concern. In het kader van bedrijfsethiek wil CRH ervoor zorgen dat het
zich te allen tijde blijft houden aan de beginselen die staan omschreven in de Zakelijke Gedragscode. CRH streeft ernaar om op een duurzame, verantwoordelijke en ethische manier zaken te doen met haar klanten, leveranciers, zakenpartners, lokale overheden en gemeenschappen, aandeelhouders en werknemers. Hierdoor worden duurzame relaties opgebouwd op basis van vertrouwen die worden ondersteund door kernwaarden van integriteit, eerlijkheid en respect voor de wet. Deze kernwaarden hebben sinds de oprichting de bedrijfsfilosofie van CRH geleid, en inzet voor deze waarden is een fundamenteel vereiste voor elke CRH-medewerker en elke CRH-onderneming. Deze Verklaring, die namens CRH plc en haar dochterondernemingen is gedaan, schetst de maatregelen die CRH heeft getroffen om ervoor te zorgen dat slavernij en mensenhandel niet plaatsvinden binnen ofwel haar eigen
bedrijven of haar toeleveringsketens. Deze Verklaring is goedgekeurd door de Raad van Bestuur van CRH plc op 28 april 2017 en ondertekend namens de Raad door Maeve Carton, directeur.