BIM-modellen

Een service van Heras

Middels Building Information Modelling (BIM) is het mogelijk de inrichting van een bouwlocatie en gebouwontwerp te zien in een 3D-model.

BIM is een werkmethodiek waarbij, in een 3D Bouw Informatie Model, integraal wordt samengewerkt door diverse disciplines in de bouwsector. Via open standaarden wisselen opdrachtgever, architect, adviseurs, aannemer en installateur onderling informatie uit.

Het doel van BIM is om bouwprojecten in goede banen te leiden. Betere informatie-uitwisseling en efficiëntere samenwerking staan hierbij centraal. Dankzij de uitgebreide informatie die rechtstreeks in het model beschikbaar is, kan iedereen in een project overzichtelijker en efficiënter werken.

Hierdoor ontstaan er betere ontwerpoplossingen en is de kans op fouten kleiner; zo wordt het gemakkelijker om een hoge kwaliteit te behouden.

Onze hekwerken en toegangscontrole-producten zijn beschikbaar in 3D BIM-formaat in de BIM Object catalogus. Bekijk de mogelijkheden en ontdek hoe BIM u kan helpen uw projecten te plannen en te visualiseren.

BIM-modellen

 

Vragen over de Heras BIM-modellen? Neem dan contact met ons op.

Onze experts zijn er om u te helpen

Om u hierin maximaal te ondersteunen stellen we documentatie beschikbaar die u zal helpen bij het opstellen van een advies, het schrijven van een bestek of het uitwerken van uw beveiligingsplan. Denk hierbij aan het Heras Security Model, blueprint oplossingen per sector maar ook bestekteksten, BIM-modellen, handleidingen en technische tekeningen.

Deze informatie is beschikbaar op onze website via www.heras.nl/adviseurs. Mocht u toch nog vragen hebben, staan onze experts voor u klaar.

Wilt u meer weten over wat Heras voor u kan betekenen?
Kom in contact met onze experts