Najaarsactie

Conformité Européenne

Overeenkomstig de Europese richtlijnen

Beveiligingsinstallaties, zoals draai- en schuifpoorten, zijn grote zware machines met automatisch bewegende elementen. Dagelijks passeren veel voertuigen en mensen deze machines. Daarom is het van groot belang dat alle beveiligingsinstallaties voldoen aan de Europese veiligheidseisen en een CE-markering hebben.

Aantoonbaar veilig product

CE staat voor Conformité Européenne, oftewel ‘overeenkomstig de Europese richtlijnen’. Een CE-markering is wettelijk verplicht voor producten zoals draai- en schuifpoorten welke op de Europese markt worden verkocht.

Met een CE-markering op een product toon je als fabrikant aan dat je voldoet aan alle essentiële Europese veiligheids-, gezondheids- en milieubeschermingseisen die aan jouw product worden gesteld. Wanneer je als klant een product met een CE-markering aanschaft, mag je er daarom vanuit gaan dat je een veilig product koopt.

Bewijslast bij schadeclaims

Een CE-markering is een verklaring van veiligheid. Het dient daarom tevens als bewijslast bij schadeclaims. De markering zegt echter niets over de kwaliteit van de installatie. Voor het vaststellen van kwaliteit bestaan weer andere richtlijnen voor fabrikanten.

Verscherpte CE-normen

De veiligheidseisen voor een CE-markering verscherpen naar verwachting vanaf eind 2021. Om ongelukken in de toekomst nog beter te voorkomen, moeten speedgates, draai- en schuifpoorten aan nog strengere veiligheidseisen voldoen. Dat betekent overigens niet dat bestaande poorten met een CE-markering daardoor opeens onveilig zijn.

De Heras-producten voldoen per 1 juli aan de aangescherpte CE-markering. Lees meer over de wijzigingen aan onze producten, het belang van een veilige poort, wat u nu kan doen én hoe beveiligingsinstallaties volledig CE-gemarkeerd worden in de Stories:

Lees meer overPoortveiligheid

De belangrijkste wijzigingen op Heras-producten

Lees verder

Hoe krijgt een nieuwe beveiligingsinstallatie een CE-markering?

Lees verder

De Europese CE-markering voor beveiligingsinstallaties verscherpt: wat houdt dat precies in?

Lees verder

Stormachtig weer! Zo voorkomt u schade aan uw hekwerk, toegangs- en detectiesystemen

Lees verder

Wat te doen bij problemen met uw poort na de hevige sneeuwval en vrieskou

Lees verder

Veelgestelde vragen
Verscherpte CE-markering eind 2021

Worden poorten die al geïnstalleerd zijn onveilig?

De bestaande CE-gemarkeerde poorten zijn nog volkomen veilig als deze volgens protocol onderhouden worden. Het aanpassen van de poorten is niet verplicht maar wel aanbevolen.

Mogen reeds geïnstalleerde poorten aangepast worden?

Poorten die zijn geleverd voordat de nieuwe normen van kracht gaan (naar verwachting eind 2021) moeten voldoen aan de op dat moment geldende norm. Mocht een poort beschadigd raken en gerepareerd moeten worden dan kan dit volgens de oude normen. Ook voor gewijzigde producten, zoals een aandrijving in oude stijl, zijn reserveonderdelen beschikbaar via service.

Ben ik verantwoordelijk voor de veiligheid van poorten?

Als eigenaar bent u verantwoordelijk voor het onderhoud en het veilig houden van de installatie. In praktijk merken we vaak dat eigenaren zich hier niet bewust van zijn. Met als gevolg dat een poort pas onderhoud krijgt als de poort niet meer werkt of erger nog, een onveilige situatie heeft veroorzaakt.

Hoe zit het met de veiligheid van poorten?

Bij Heras staat veiligheid bovenaan! Indien u een poort van Heras heeft, kunt u erop vertrouwen dat deze poort voldoet aan de, op dat moment geldende, CE eisen en dus veilig gebruikt kan worden. Als u een servicecontract heeft controleert onze servicemonteur de veiligheid tijdens het jaarlijks onderhoud, o.a. of de poort nog voldoet aan de gestelde eisen.

Waarom heb ik service en onderhoud nodig?

Een poort staat vaak tientallen jaren op uw terrein, en is onderhevig aan slijtage door de vele bewegingen en invloeden van buitenaf. Hoe eerder u start met het onderhouden van uw poort, hoe meer u de levensduur van de poort verlengt. Doordat een monteur regelmatig uw poort controleert, verkleint u bovendien de kans op storingen en onveilige situaties.

Advies en ondersteuning bij uw perimeter protection oplossing?
Vraag een adviesgesprek aan met een van onze experts.

Schuifpoorten

Een schuifpoort die veilig, snel en stijlvol is? Maak dan kennis met de handbediende en elektrische schuifhekken van Heras. Uw omheining is pas écht af met een[...]

Meer informatie

Speedgates

Een speedgate, ook wel ‘snelvouwhek’ genoemd, vormt een perfecte tussenoplossing waar een slagboom niet veilig genoeg is en een schuifpoort te traag.

Meer informatie

Draaipoorten

Op zoek naar een draaipoort? Bekijk ons assortiment draaipoorten voor iedere beveiligingsbehoefte: van dubbele draaipoort tot elektrische draaipoort.

Meer informatie