De volgende stap na de Heras GSM afstandbediening

Op afstand met een telefoon uw schuifpoort, speedgate, draaipoort, slagboom of tourniquet openen en weer sluiten. Dat was jaren terug de innovatie van Heras XR. Maar technologie staat niet stil. Met het wegvallen van de 2G- en 3G-netwerken zijn dergelijke units van Heras en andere aanbieders binnen enkele jaren niet meer te gebruiken. Belangrijk is dus om voorbereid te zijn op de toekomst. Heras biedt hiervoor een modern alternatief dat al voorhanden is.

Heras XR was een mooie innovatie ten opzichte van de losse sleutels en toegangspassen, maar technologie staat niet stil. Op twee fronten is de unit ingehaald door de actualiteit. Ten eerste omdat het mobiele netwerk de afgelopen jaren enorm veranderd is. Heras XR en het eventueel aanwezige modem was gemaakt voor 2G- en 3G-netwerken, maar door de overgang naar 4G en 5G kiezen providers ervoor om 2G en 3G niet langer te ondersteunen.

Aangezien 3G al op grote schaal vervangen is door 4G en ook het 2G-netwerk binnen enkele jaren definitief verdwijnt, is het einde van het Heras XR-tijdperk en vergelijke producten van andere aanbieders in zicht. Vanaf dat moment zijn deze niet meer te gebruiken.

Belangrijk is dus om voorbereid te zijn op de toekomst. Er zijn nu providers die 2G nog wel ondersteunen. Dus wie zo lang mogelijk gebruik wil blijven maken van deze service, kan er als kortetermijnoplossing voor kiezen om over te stappen naar een andere provider. Maar is uw Heras XR of vergelijkbare product defect of aan vervanging toe, dan is investeren in een nieuwe of herstelde unit wellicht niet rendabel. Deze kan immers nog maar een zeer beperkte periode gebruikt worden.

Access

Met het oog op de toekomst kan het dan beter zijn om direct de stap te zetten naar een modern alternatief dat al voorhanden is: Access. Met deze oplossing heeft Heras zich voorbereid op de toekomst.

De basis van Access is hetzelfde als van Heras XR: door naar een bepaald nummer te bellen, opent of sluit de toegangsoplossing. Maar het systeem erachter, voor beheerders, is moderner, veiliger, eenvoudiger en sneller. Daarnaast is een modem niet meer nodig. Met een app op uw smartphone beheert u de toegangsoplossing. Om de app te kunnen gebruiken, monteren we de Heras Cloud Unit op de besturingseenheid van uw automatische toegangsoplossing. Die unit wordt verbonden met onze Heras Cloud Portal.

Eenvoudig te beheren, optimale beveiliging

De Heras Cloud Portal maakt het beheer van uw toegangssysteem eenvoudiger dan ooit. De tijd dat u een sms-bericht moest sturen om een nieuw telefoonnummer te registreren is voorbij. In de Heras Cloud Portal kunnen snel en simpel tot maximaal 1.024 gebruikers worden toegevoegd.

Gebruikers toevoegen of verwijderen is eenvoudig, net zoals het beheren van instellingen. Weet u van bepaalde mensen of werknemers dat ze buiten kantooruren nooit door de poort hoeven? Selecteer dan een bepaalde tijd waarin ze de poort wel en niet kunnen bedienen. Dankzij de jaarklok- en kalenderfunctie kunnen feestdagen en uitzonderingen direct worden meegenomen bij het vastleggen van toegangsrechten.

Veiligheid staat voorop bij Access. De slimme oplossing maakt gebruik van moderne beveiligingsfuncties waaronder SSL-encryptie, VPN-tunneling en Next Generation-firewalls. U heeft inzichtelijk wie op welk moment het terrein betrad. Bovendien is het zichtbaar als telefoonnummers die niet als gebruikers geregistreerd staan, naar het nummer van uw unit bellen en zo proberen om de toegangsoplossing te openen.

Connect

Om nog meer uit Access te halen, kunt u het systeem ook eenvoudig upgraden naar Connect. Deze slimme service biedt via een smartphone, tablet of pc realtime inzicht in de status van uw toegangsoplossing. De service monitort 24 uur per dag alle belangrijke componenten van uw automatische schuifpoort, draaipoort, speedgate, slagboom of tourniquet en zet deze data om naar praktische informatie voor beheerders. Ook biedt Connect inzicht in eventuele afwijkingen, waardoor proactief ingegrepen kan worden. Omdat Access naadloos te integreren is met Connect, heeft u als beheerder alle relevante informatie en functionaliteiten voor uw toegangsoplossing op één plek.

Is de Heras XR van uw organisatie of vergelijkbaar product van een andere aanbieder aan vervanging toe? Of stopt uw provider met de ondersteuning van 2G? Neem contact op met Heras. Bel +31 88 274 0274 of maak gebruik van het contactformulier op onze website. We informeren u graag over de mogelijkheden en onze toekomstbestendige oplossing.