De voor- en nadelen van verschillende soorten hekwerk

Bent u op zoek naar een hekwerk? De eerste stap van het aankoop- en selectieproces zal bestaan uit inzicht in het gewenste type terrein beveiliging. Maar deze eerste stap kan al complex zijn en veel vragen oproepen. In dit artikel nemen we de verschillende soorten hekwerk onder de loep en geven we u de handvaten die u nodig hebt om het juiste hekwerk voor uw bedrijf te kiezen.

Hekwerk voor alle toepassingen  

Hekwerk wordt gebruikt om een terrein mee af te zetten en is daarmee de basis voor een goede fysieke beveiliging. Goede hekwerken maken het onbevoegden lastig of zelfs onmogelijk om toegang te krijgen. Hekwerken zijn er in vele soorten en maten. Sommige hekken dienen in de eerste plaats om het terrein af te bakenen. Andere hebben een afschrikkende en ontmoedigende functie of zijn zeer moeilijk door te knippen, of overheen te klimmen. Het diverse aanbod van hekwerken biedt bedrijven, overheden en verenigingen een passende oplossing voor elke specifieke situatie. 

De verschillende soorten omheiningen

Spijlenhekwerk 

Van bedrijfspanden tot onderwijsinstellingen en van zichtlocaties tot parkeerterreinen: voor elke locatie is er een geschikt hekwerk beschikbaar. Een spijlenhekwerk is veilig, betrouwbaar, veelzijdig, en geschikt voor locaties met een laag tot gemiddeld risico.  

Elk hekwerk met spijlen heeft zijn eigen toepassing, kenmerken en voldoet aan alle geldende normen. Dit garandeert de veiligheid van mensen, materiaal en terrein en zo wordt ieder terrein optimaal beveiligd. Ieder hekwerk met spijlen heeft zijn eigen kracht en bijzondere eigenschappen. Zo combineert spijlenhekwerk Athos strak en sterk moeiteloos met elkaar. Creëert spijlenhekwerk Orpheus een vriendelijk ogend lijnenspel. Is spijlenhekwerk Heracles oersterk en toch flexibel. En wordt Spijlenhekwerk Atlas geliefd om zijn karakteristieke uitstraling. 

Staalmathekwerk 

Staalmathekwerken bieden een middelhoge tot hoge veiligheid. De lage hoogte heeft geen uitsteeksels en is daarom een veilige vorm van bescherming, ook voor kinderen en dieren. Mocht er overklimbeveiliging nodig zijn, is het vanaf 1,5 meter een optie om de draden iets door te laten steken. Door het verticale design is het bijna onmogelijk om over een staalmathekwerk heen te klimmen. Bovendien vergt een basis staalmatoplossing een lage investering en ligt topbeveiliging voor iedereen binnen handbereik.   

Heras biedt verschillende soorten staalmathekwerk aan. Uni Security biedt veiligheid op het hoogste niveau dankzij extra stevigheid en sterkte door een volledig ingesloten verticale draad. Het uit het midden geplaatste horizontale u-profiel voorkomt overklimmen. Daarnaast biedt staalhekwerk Pallas Light een betaalbare mogelijkheid tot omheinen. En combineert Pallas Security strakke lijnen met duurzaamheid, robuustheid en veiligheid. 

Geluidswering 

Noise reducers zijn een potentiële oplossing voor iedereen die begaan is met toekomstige en actuele milieuontwikkelingen. Geluid zorgt soms voor ergernis, en heeft in sommige gevallen ook invloed op de gezondheid van mensen. Dankzij de Noise reducer is dit verleden tijd. De geluidswering van Heras beschermt optimaal tegen geluid. Maar ook tegen inkijk en indringers van buitenaf. Noise reducers kunnen het geluid tot 30dB dempen. 

De Noise reducer van Heras is een effectieve geluidswerende wand met hoge geluidsisolerende en -absorberende eigenschappen, en een plantvriendelijk oppervlak. Omdat duurzame materialen worden gebruikt, is de kern van de Noise reducer volledig recyclebaar, waardoor het een milieuvriendelijke oplossing is. Het ontwerp heeft een minimale footprint en kan in vrijwel elke situatie worden toegepast, van smalle erven, langs snelwegen of rond apparatuur zoals airconditioningunits. 

Hoe te beslissen welk hekwerk u nodig hebt 

Voordat u beslist welk hekwerk u nodig heeft, kunt u zichzelf een aantal vragen stellen. Is lage, gemiddelde of hoge veiligheid nodig? Is een hekwerk nodig met een esthetisch element? Moet het milieuvriendelijk zijn? Informatie over crimineel gedrag in het verleden en de waarde van het pand en de spullen erin is ook iets om mee te nemen en zal u helpen om het juiste niveau van bescherming te bepalen.  

Vergeet ook niet dat de materialen die u kiest een investering zijn. Een gaashekwerk kan een kosteneffectieve optie lijken, maar schade en reparaties kunnen na verloop van tijd snel oplopen. Door in een vroeg stadium de juiste materialen te kiezen, bent u verzekerd van een kwaliteitsproduct dat uw terrein jarenlang zal beschermen. 

Vraag het de experts 

Heras vervult en overtreft al sinds 1952 de beveiligingsbehoeften van klanten in heel Europa. Het is dankzij deze staat van dienst, samen met het blijvend groeiende vakmanschap van onze medewerkers, dat wij ons experts in perimeter protection kunnen noemen. 

Dus als u niet zeker weet wat voor soort hekwerk u nodig heeft voor uw terrein, neem dan contact op met een van onze experts. We kijken graag samen met u naar uw beveiligingsuitdaging.