Waarom kiezen voor een voorverzinkt hekwerk?

5x een bewustere keuze

Bij de aanschaf van een hekwerk zijn er veel keuzes te maken op het gebied van stijl, veiligheid en duurzaamheid. Stuk voor stuk belangrijke aspecten die in meer of mindere mate meespelen. Minstens zo belangrijk is de wijze van verzinken. Vaak wordt gekozen voor vertrouwde volbad verzinkte producten. Maar waarom op dit vlak concessies doen als het alternatief – voorverzinkte producten – kwalitatief gelijkwaardig zijn, een milieuvriendelijker proces doorlopen én ook nog eens goedkoper zijn?

1. Glad oppervlak, geen oneffenheden

Voor bepaalde toepassingen zijn de normen dusdanig dat er geen bramen op het product aanwezig mogen zijn, waaraan mensen zich kunnen bezeren. Denk bijvoorbeeld aan
leunhekken of hekwerken in speeltuinen of op schoolpleinen. Voorverzinkte hekwerken voldoen probleemloos aan de eisen van een glad afgewerkt product. Bij het voorverzinkt
proces kunnen zinkophoping, druppel- en vliesvorming tot een minimum worden beperkt.

2. Het oog wil ook wat

Bij hekwerken die na volledige onderdompeling in een zinkbad weer omhoog worden gehaald, druipt altijd nog zink af. Vliesjes en zinkophopingen zijn dan onvermijdelijk. Het voorverzinkt
proces daarentegen zorgt voor een strakke en gelijkmatigere zinklaag, met een gladder oppervlak als gevolg.

3. Lagere aanschafprijs

De hoeveelheid zink die nodig is voor voorverzinken ligt tot 75% lager dan bij volbad verzinken. Het maakt de ritten met stalen producten naar de verzinkerij overbodig. Bovendien zorgt het voorverzinkingsproces voor een verlaging van de productiedoorlooptijd, omdat het voorverzinkte product direct gecoat kan worden. Deze kostenbesparingen resulteren in een lagere aanschafprijs.

4. Duurzaam alternatief

Door te kiezen voor een voorverzinkt hekwerk wordt er tot 70% CO2 bespaard in het verzinkingsproces, in vergelijking met volbad verzinken. Een aanzienlijke vermindering van transportbewegingen, een verminderde hoeveelheid zink en 15% minder chemieverbruik leveren het grootste deel van de besparing op.

5. Goede bescherming

Wind, sneeuw, regen, felle zon. Hekwerken worden 24/7 blootgesteld aan wisselende weersomstandigheden. Daarnaast is ook de omgeving waar het product wordt geplaatst van invloed op de levensduur. Bijvoorbeeld door de aanwezigheid van zilt in de lucht van een nabijgelegen kustlijn, chloor en sulfaat neerslag in industriegebieden en langs spoorlijnen, of de ammoniakuitstoot van een nabijgelegen boerderij. De voorverzinkte producten zijn uitgebreid getest op corrosiebestendingheid en voldoen aan corrosiebestendigheid 5 (C5 met triplex coating) aan de gestelde markteisen.

 

De brochure

Hekwerken die staan als een huis. U kunt erop vertrouwen dat ze jaar na jaar uw terrein nog steeds beschermen. Dankzij een bewust gekozen verzinkproces is ons hekwerk beschermd tegen atmosferische corrosie (roestvorming) en is het vrij van scherpe randen. Ook de coating draagt bij aan een nog betere bescherming tegen beschadigingen aan het oppervlak. Het proces is milieuvriendelijker, zonder in te leveren op de kwaliteit.