BeterGevel vindt nieuw veilig thuis met beveiliging van Heras

Kozijnenproducent BeterGevel verhuisde in 2020 naar een nieuw bedrijfsterrein. Om het terrein te beveiligen en te zorgen voor veilige toegangsoplossingen, schakelde eigenaar Erwin Wiggers Heras in. Hij vertelt van welke terreinbeveiliging BeterGevel gebruikmaakt en hoe bezoekers en medewerkers daarvan profiteren.

BeterGevel produceert kunststofkozijnen voor unitbouw, prefabgebouwen, chalets en vakantiewoningen. Het bedrijf groeit razendsnel, dus verhuisde de BeterGevel-fabriek in de zomer van 2020 van Hoorn naar een veel groter terrein in Enkhuizen. Op het omvangrijke buitenterrein staan vrachtwagens en er ligt allerlei materiaal opgeslagen. Het is dus zaak dat die nieuwe werkomgeving van BeterGevel goed beveiligd is.

21.000m2 bedrijfsterrein beveiligen

“Verhuizen naar het enorme terrein waar we nu zitten, was voor ons geen gok, maar een must”, vertelt Erwin Wiggers, eigenaar bij BeterGevel. “Al onze klanten groeien als kool en wij groeien met ze mee. Het afgelopen jaar zijn we maar liefst verdubbeld in omvang. Om die uitbreiding te kunnen huisvesten, hebben we in de bouwvak van 2020 onze productie en ons kantoor verhuisd van Hoorn naar Enkhuizen. In één klap van 3.000 naar 21.000 vierkante meter.”

“In Hoorn werkten we al met Heras samen. Zij verzorgden onze terreinafbakening en toegangspoort. Die poort werkte simpelweg altijd. Er was nooit gedoe mee. Dat is wat je wilt. Dus toen we ons nieuwe terrein moesten beveiligen, heb ik Heras meteen weer ingeschakeld.”

Terreinbeveiliging met een passende uitstraling

Bij het oude pand van BeterGevel was de beveiliging redelijk eenvoudig. Maar dit keer wilde het bedrijf meer mogelijkheden benutten. Wiggers: “Ik wist niet zo goed wat er allemaal mogelijk was. Dus ik heb me goed laten informeren door Heras. Daarnaast heb ik een aantal wensen op tafel gelegd. Zo staat onze fabriek in Enkhuizen vol in het zicht naast een doorgaande weg. Ik wilde dus dat de terreinbeveiliging er netjes uitziet en past bij de uitstraling bij ons gebouw. De achterkant van het terrein grenst juist aan het buitengebied. Daar is het ’s nachts donker en er zijn geen voorbijgangers. Daarom wilde ik ons terrein goed beveiligen tegen inbraak.”

Toegangspoorten, druppels, camera’s en detectielussen

BeterGevel beschikt nu over twee toegangspoorten. De schuifpoort Ugate van twaalf meter breed, speciaal voor leveranciers. En een dubbele hoofdpoort die naar twee kanten opent, zodat verkeer sneller kan doorrijden. Daar bevindt zich ook een toegangscontrole waar gasten zich via een intercom melden bij de receptie en waar medewerkers inchecken met hun persoonlijke sleuteltag, beter bekend als een druppel. Wiggers: “Met hun druppel kunnen medewerkers ook de deuren van onze vestiging openen. Iedere druppel geeft specifieke toegangsrechten tot bepaalde ruimtes. Doordat medewerkers inchecken in het aanwezigheidsregistratiesysteem van Heras weten we te allen tijde wie er aanwezig is op het terrein. Dat is bijvoorbeeld belangrijk in het geval van calamiteiten.”

Twee camera’s registreren welke arriverende voertuigen er bij BeterGevel voor de poort staan. En lussen in het wegdek detecteren vertrekkende voertuigen. Na detectie gaan de poorten automatisch open. “Die lussen staan alleen aan tijdens openingstijden”, vertelt Wiggers. “Op andere momenten openen poorten niet automatisch. Dus als onverhoopt een vrachtwagen wordt gestolen, komt deze niet zomaar het terrein af. Het is prettig dat dit soort dingen allemaal kunnen worden ingeregeld.”

130 meter hek verplaatst in een dag

Wiggers is zeer te spreken over de samenwerking met Heras rondom de verhuizing. “Toen we het nieuwe terrein in gebruik namen, wilde ik bijvoorbeeld dat het direct van begin af aan goed beveiligd was. Het hekwerk moest dus dicht zijn voor we daadwerkelijk vanuit Enkhuizen gingen werken. Daarvoor moest er op het laatste moment nog een groot stuk bestaand hekwerk naar tachtig meter verderop worden verplaatst. Heras nam mijn verzoek serieus en heeft er meteen werk van gemaakt. In een dag hebben ze maar liefst 130 meter hek uitgegraven en verplaatst. Ze doen wat ze beloven.”

Wiggers is nog lang niet klaar in Enkhuizen, hij heeft nog grootse plannen. “We gebruiken pas 10.000m2 van het terrein. En we groeien nog steeds, dus volgend jaar gaan we weer uitbreiden. Dan schakelen we uiteraard Heras weer in om nieuwe toegangspoorten te plaatsen.”

Advies en ondersteuning bij uw perimeter protection oplossing? Vraag een adviesgesprek aan met een van onze experts.

Klik hier voor PDF