Cargo Logistics werkt flexibeler dankzij slimme service Connect

Met een magazijn vol goederen van klanten is een goede beveiliging van het terrein extreem belangrijk voor logistieke dienstverlener Cargo Logistics. Daarom wilde het bedrijf meer controle over de beveiliging van het terrein, maar met behoud van een open karakter.  

Dankzij Connect beschikt Cargo Logistics over een efficiënte manier om op afstand toegang te verlenen aan vrachtwagens. Bovendien kan de logistieke dienstverlener op ieder moment zien wie zich op het terrein begeeft en de status van beveiligingsinstallaties monitoren.

De uitdaging

Cargo Logistics is een wereldwijd opererende logistieke dienstverlener. Vanuit Waalwijk richt het bedrijf zich voornamelijk op klanten in de sectoren Food en Fashion. “We willen een volwaardige logistieke partner zijn voor onze klanten”, vertelt Tino Appels, Co-owner van Cargo Logistics. “Dat betekent dat we alle logistieke processen uit handen willen nemen. Vanzelfsprekend hebben we het dan over internationaal transport, maar denk ook aan het labelen van goederen, e-fulfilment en douanezaken.” Ook maakt Cargo Logistics het op- en overslaan van goederen mogelijk. “We hebben regelmatig veel producten van klanten in ons magazijn. Die goederen moeten veilig zijn en blijven, dat hoort bij onze taak als goede gastheer. Een scherpe beveiliging van ons terrein is dus erg belangrijk voor ons. Daarom vertrouwen we al jaren op Heras.”

“Dankzij Connect zijn we flexibeler en efficiënter. Dus ja, je kunt gerust zeggen dat we tevreden zijn.”

— Tino Appels, Co-owner, Cargo Logistics

Al sinds 1995 verzorgt Heras de terreinbeveiliging bij Cargo Logistics. Appels: “In 2021 moesten we ons Electric Fence vervangen, ook wilden we een nieuwe toegangspoort plaatsen. Tegelijkertijd zocht ik toen al een tijdje naar een vlottere manier om vrachtwagenchauffeurs toegang te kunnen verlenen tot ons terrein. Vaak deden we dat nog handmatig en dat kostte te veel tijd. Ook zorgt het voor een potentieel risicovolle situatie, omdat een vrachtwagen vol goederen moet wachten voor een dichte poort. Daarmee maak je het kwaadwillenden te gemakkelijk. Maar ik wilde het hier geen Fort Knox maken, want het moet wel werkbaar blijven. Bovendien vonden we een welkome sfeer belangrijk, want we ontvangen hier ook vaak onze klanten.”

De aanpak

In een gezamenlijk overleg stelde Heras de slimme service Connect voor. Connect monitort 24/7 alle belangrijke componenten van beveiligingsinstallaties en geeft een melding wanneer er bijvoorbeeld een storing is. Een vernuftig onderdeel van Connect is Access, daarmee kunnen poorten op afstand worden geopend. “De installatie van het systeem verliep netjes”, stelt Appels. “De instructie van Heras was ook heel duidelijk. En het is simpel genoeg, dus ik kon het intern eenvoudig uitdragen. Mijn medewerkers konden er snel zelf mee overweg. Eigenlijk precies zoals ik gewend ben van Heras. De samenwerking is altijd prettig en de monteurs van Heras komen hun afspraken na. Sinds we Connect gebruiken, zijn monteurs altijd met de juiste materialen aanwezig.”

De oplossing

Dankzij Connect heeft Cargo Logistics veel meer controle over de beveiliging van het terrein. “We weten precies wat de status is van onze poorten”, zegt Appels. “En we krijgen een melding wanneer poorten afwijkingen vertonen of als er storingen zijn. Vaak kunnen we die storingen gemakkelijk zelf oplossen, dat scheelt kosten. Ook kunnen we nu heel gemakkelijk chauffeurs toegang geven tot ons terrein. Waar we vroeger werkten met pasjes of met beveiligers die de poort opendeden, verlenen we nu automatisch en eenmalig toegang aan chauffeurs op basis van hun vooraf gedefinieerde telefoonnummers. Als ze aan komen rijden, bellen ze ons nummer en de poort gaat open.”

Naast makkelijker toegang verlenen en meer zicht op de status van de terreinbeveiliging, ziet Cargo Logistics nu ook beter wie zich op het terrein begeeft. “We kunnen in Connect exact terugzien wie er toegang heeft gekregen. Dat registreert het systeem allemaal. Mocht er iets voorvallen, dan kunnen we nauwkeurig achterhalen wie er op het terrein was. Dat geeft nog meer gevoel van zekerheid en veiligheid.” Tot slot biedt Connect ook meerwaarde voor de bedrijfsvoering van de logistieke dienstverlener. Appels: “Dankzij dit systeem zijn we flexibeler en efficiënter. Onder andere omdat we chauffeurs nu ook ’s nachts makkelijker toegang kunnen verlenen en poorten kunnen monitoren. Dat nachtelijk werk verloopt nu dus veel vlotter. Dus ja, je kunt gerust zeggen dat we tevreden zijn over Connect.”

Wilt u meer weten over onze slimme service?
Vraag een adviesgesprek aan