Heras beveiligt en monitort tientallen onbemande locaties in afgelegen gebied

Heras realiseerde voor een Nederlands bedrijf de beveiliging van tientallen onbemande locaties door een barrière te ontwikkelen die ontmoedigt, vertraagt en beveiligingsrisico’s op tijd detecteert. Dankzij het gebruik van de juiste securitycamera’s kunnen mogelijke risico’s nu bovendien op afstand worden gemonitord en direct geverifieerd. Zo voldoet het bedrijf aan de hoogste standaard op het gebied van perimeter protection.

Hoogst mogelijke security nodig
Veel van de locaties liggen in afgelegen buitengebieden en zijn vaak onbemand. Daarom is het van belang dat het bedrijf op afstand snel beveiligingsrisico’s kan signaleren, zicht krijgt op wat er aan de hand is en direct de juiste acties kan ondernemen. Ongeautoriseerde personen moeten bovendien ontmoedigd worden om het
terrein te betreden. Mochten indringers toch de barrière willen doorbreken, dan moeten ze zo veel mogelijk vertraagd worden. Op basis van deze eisen, adviseerde Heras een passende oplossing die voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van security.

Zicht op iedere beweging
Heras creëerde op iedere locatie een beveiligde barrière rondom de perimeter. De oplossing bestaat uit een binnen- én buitenhek van drie meter hoog, met daar tussenin een vrije zone van vijf meter. Harrie van Heeswijk, Solutions Manager bij Heras: “Het buitenhek is ingegraven en voorzien van detectie en radars in de vrije zone. In de zone staan bovendien tachtig meter palen met daarop vaste camera’s en op specifieke plaatsen domecamera’s. Iedere camera heeft zicht op een andere camerapaal die verderop staat. Daardoor is de volledige zone altijd in beeld en zijn er geen dode hoeken. Dat maakt het mogelijk om de volledige zone op afstand te monitoren via een securitymanagementplatform. Zodra het systeem beweging detecteert, brengt het platform direct het incident in beeld. Informatie hoeft dus niet opgehaald te worden door de organisatie, maar we brengen relevante informatie direct naar de juiste persoon.”

Kleurenbeeld in het donker
Een van de grootste uitdagingen op de locaties is het gebrek aan licht, omdat het bedrijf volgens de wet lichtvervuiling moet tegengaan. De beveiligingscamera’s in de zones moeten daarom zelfs in de meest donkere nacht goed beeld kunnen geven. Via een nauwkeurige selectieprocedure, waar ook de klant bij betrokken was, werd de meest geschikte leverancier gekozen. Dit op basis van de hoge beeldkwaliteit in diverse omstandigheden en de lage total cost of ownership. Harrie van Heeswijk: “Op basis van verschillende scenario’s is er een juiste keuze gemaakt. De camera’s vallen nooit uit. In zes jaar tijd hebben we slechts één van de ruim tweehonderd camera’s moeten vervangen. Iedere locatie beschikt nu over extreem lichtgevoelige Full HD-camera’s met infrarood. Bovendien zijn we flexibel om per zone het juiste objectief te kiezen voor optimaal beeld. Zo kan het bedrijf op afstand verifiëren of een medewerker of een indringer zich rond de perimeter begeeft.”

Volledige ondersteuning
Het onderhoud aan de beveiligde perimeter, het security managementsysteem en de camera’s neemt Heras volledig uit handen. Harrie van Heeswijk: “Dankzij onze heldere afspraken en een vast tarief weet het bedrijf precies waar ze aan toe is. Materialen worden regelmatig gecontroleerd en preventief vervangen na een aantal jaar. En door het securitymanagement systeem hoeft het bedrijf niet talloze camera’s voortdurend in de gaten te houden, maar brengen we relevante informatie direct naar ze toe. Op die manier wordt het bedrijf optimaal ondersteund op het gebied van security en besparen ze kosten door beveiligingsrisico’s buiten de deur te houden.”

Download PDF Gratis adviesgesprek