Team Visma | Lease a Bike behoudt focus op topsport dankzij adequate terreinbeveiliging

In het nieuwe Service Course van Team Visma | Lease a Bike in Den Bosch staan alle fietsen, touringcars en materialen die de topwielrenners van het team nodig hebben om tot de besten ter wereld te behoren. Heras hielp het Nederlandse topsportteam aan een gedegen terreinbeveiliging, mét behoud van een open uitstraling.

Heras beveiligde het terrein van Team Visma | Lease a Bike met een 18 meter lange schuifpoort, slagbomen, een duurzaam geproduceerd hekwerk en draaipoorten. Daarmee houdt Team Visma | Lease a Bike onbevoegden buiten, voldoet het aan strenge verzekeraarseisen en kan het bezoekers hartelijk ontvangen.

De uitdaging

Team Visma | Lease a Bike is het ultieme Nederlandse topsportteam, met een professionele wielerploeg. De wielrenners presteren op topniveau, continu strijdend om de meest prestigieuze prijzen. Het hoofdkwartier van het team, het zogenoemde Service Course, bevindt zich sinds november 2021 in een nieuw pand in Den Bosch. “We zijn er apetrots op”, vertelt Richard Plugge, Algemeen directeur bij Team Visma | Lease a Bike. “Er is een prachtig kantoor om ons werk te doen en we hebben een mooie omgeving waar we fans en bezoekers kunnen ontvangen. Het belangrijkste onderdeel van het Service Course zijn de loods en werkplaats. Daar werken we continu aan de ruim 250 fietsen van onze sporters. Ook stallen we daar al onze touringcars en overige materialen, in afwachting van een volgende race.”

Al die fietsen, touringcars en materialen bij elkaar zijn van onschatbare waarde. “Ze zijn natuurlijk prijzig, maar voor ons zit de waarde meer op het sportieve vlak: zonder al die spullen kunnen onze sporters niet presteren”, stelt Plugge. “Daarom is het van groot belang dat al onze middelen veilig blijven en dat onbevoegden er niet bij kunnen. Dat begint met een goede beveiliging van ons terrein.”

De aanpak

Om de vestiging in Den Bosch te kunnen bouwen, zocht Team Visma | Lease a Bike allerlei partners die ze daarbij helpen. “Voor de buitenbeveiliging klopten we aan bij Heras”, vertelt Marcel Kruithof, Manager Service Course bij Team Visma | Lease a Bike. “Samen hebben we in enkele gesprekken onze wensen grondig doorgenomen. Voor ons was het belangrijk dat alles zo beveiligd mogelijk is, maar dat we wel gewoon ons werk kunnen blijven doen. Ook wilden we dat het pand aan de voorkant een open karakter zou behouden, zodat fans en bezoekers zich welkom voelen.”

Een ander speerpunt voor Team Visma | Lease a Bike was de beveiliging van vijf grote overheaddeuren die leiden naar de werkplaats. Kruithof: “Die roldeuren geven directe toegang tot onze werkplaats, dus niemand mag daar zomaar naar binnen. Maar tegelijkertijd wil je de werkplaats wel makkelijk toegankelijk houden voor medewerkers. Daar moest Heras dus een geschikte oplossing voor vinden.”

Heras keek samen met de betrokken partijen naar de beste manier om het terrein te beveiligen. “De verzekeraar stelde allerlei zware eisen aan de terreinbeveiliging”, vervolgt Kruithof. “Het liefst zien ze een metershoog hek rondom ons pand, maar dat zou ten koste gaan van onze open uitstraling. Gelukkig was Heras precies op de hoogte van alle verzekeringseisen, waardoor ze exact wisten hoe ze aan onze wensen konden voldoen en tegelijkertijd de verzekeraar tevreden konden stellen. Dat resulteerde al vrij snel in een concreet beveiligingsplan.”

De oplossing

Het terrein van Team Visma | Lease a Bike is nu voorzien van draaipoorten, slagbomen en een duurzaam geproduceerd laag hekwerk aan de bezoekerszijde. Een enkele schuifpoort met een vrije doorgang van ongeveer 18 meter lang schermt de overheaddeuren af. Ook heeft de werkplaats binnenbeveiliging. “Het duurde even voordat de schuifpoort er was”, verklapt algemeen directeur Plugge. “Heras vertelde me dat dit de langste schuifpoort is die ze leveren en dat de poort uit Frankrijk moest komen. Nu staat er een indrukwekkende poort die onze cruciale werkplaats en loods afschermt voor onbevoegden.”

Zowel Plugge als Manager Service Course Kruithof is positief over de samenwerking met Heras. “We zijn zeer tevreden met Heras als partner”, zegt Kruithof. “De communicatie is prettig en onze materialen zijn veilig, daar draait het uiteindelijk allemaal om. Heras blijft ook goed meedenken. Nu we een tijdje in het pand werken, blijkt bijvoorbeeld dat medewerkers vanaf de parkeerplaats andere looproutes gebruiken dan op de bouwtekening bedacht was. Daarom stelde Heras voor alsnog looppoorten te plaatsen om de toegang tot de werkplaats voor onze mecaniciens eenvoudiger te maken.”

Algemeen directeur Richard Plugge vult daarop aan: “Wij zijn experts in de wielersport en we streven iedere dag naar topprestaties”, zegt hij. “Daar moeten we ons volledig op kunnen concentreren. We werken daarom het liefst met partners die ook een topsportmentaliteit hebben en die ervoor zorgen dat wij onze focus op de sport kunnen houden. Heras is zo’n partner. Ze hebben zich bewezen als expert in terreinbeveiliging. We kunnen ons dus geen betere partner in beveiliging wensen.”

“Heras heeft zich bewezen als expert in terreinbeveiliging. We kunnen ons geen betere partner in beveiliging wensen.”

— Richard Plugge, Algemeen directeur, Team Visma | Lease a Bike

Advies en ondersteuning bij uw perimeter protection oplossing? Vraag een adviesgesprek aan met een van onze experts.

Gratis adviesgesprek

Klik hier voor PDF