Hoe zorgt Heras ervoor dat er dag en nacht op systemen vertrouwd kan worden?

Artikel verscheen eerst op Modelec.nl.

Ben je op zoek naar een bedrijf dat al je zorgen uit handen neemt op het gebied van volledig integrale beveiligingsoplossingen? En dat hoge kwaliteit producten kan leveren, zowel elektrisch als mechanisch? Dan ben je bij Heras aan het juiste adres. Heras vervult en overtreft al bijna 70 jaar de beveiligingsbehoeften van klanten in heel Europa. Maar, dat kan alleen als je de perfecte samenwerkingspartners hebt. En laat MODELEC daar nou net een van zijn.

Samenvatting

UITDAGING

Hoogste systeembetrouwbaarheid. Een belangrijke kernwaarde van Heras voor haar beveiligingsoplossingen. Dit vraagt om een net zo betrouwbaar netwerk. Hiervoor zocht Heras een partner die niet alleen goede materialen levert, maar ook goede kennis. Zowel adviserend in het voortraject als in het geval van een storing. Bij de opbouw van de cameratoezichtsystemen was het uitgangspunt dat ze uniform en modulair moesten zijn. Het doel? Verlagen van de onderhoudskosten en bestede tijd per project.

OPLOSSING

Heras vond bij MODELEC exact waar ze naar zocht: netwerkoplossingen die ruim voldoen aan de eisen voor betrouwbaarheid. De kennis van netwerktechnologie en applicaties blijken de beveiligingskennis van Heras perfect aan te vullen. MODELEC heeft een vast team ingericht voor de beveiligingsmarkt. Zo heeft Heras één aanspreekpunt voor commerciële- en technische vragen.

RESULTAAT

Dankzij de samenwerking met MODELEC is Heras in staat om efficiënt en snel te reageren. Samen hebben ze een netwerkconcept ontwikkeld dat in te passen is in elke situatie. Zonder veel tijd kwijt te zijn aan detail engineering. En zonder risico’s van betrouwbaarheid. Heras is hierdoor bijzonder succesvol in één van de meest veeleisende sectoren in de beveiliging.

10 jaar geleden maakte Martijn Leertouwer kennis met MODELEC

Martijn begon ooit als field engineer voor Heras. Maar is inmiddels doorgegroeid naar productmanager. Martijn vertelt er zelf over: “Ik ben verantwoordelijk voor de strategische keuze voor het juiste product”. Dat is erg belangrijk, want alleen zo kan Heras dé perfecte oplossing verkopen aan hun klant.

“Onze filosofie? Wij geloven geen enkel product zomaar.”

Dat klinkt hard, maar dat is het niet. “Producten maakten vroeger gewoon niet waar wat er in de specificaties stond” vertelt Martijn. “Dat is vervelend. Want we verkopen het natuurlijk uit onze naam. Daarom hebben we een lab ontwikkeld om de producten te testen”. Zo zorgen we altijd voor de hoogste kwaliteit. Wil je samenwerken met Heras? Dan moet je dus een flinke test doorstaan.

Geslaagd!

Nu was het tijd om de juiste producten uit te zoeken. Martijn overlegde samen met Enrico ten Klooster van MODELEC wat de beste keuzes waren. Want hoe meer verschillende producten je hebt, hoe meer er moet kloppen. Martijn omschrijft het als legoblokjes: “Door een aantal goede producten uit te zoeken en die te testen, weet je steeds precies welke legoblokjes je moet hebben als je bezig bent met een oplossing”. De legoblokjes die MODELEC levert zijn bijvoorbeeld de netwerkswitches en media converters van Moxa. Deze producten worden gebruikt voor cameraoplossingen, detectieoplossingen en securitymanagement. Zo vullen de expertises van MODELEC en Heras elkaar perfect aan. Dát is de kracht van samenwerken.

Wat er zo prettig is aan de samenwerking met MODELEC?

“Het is een no-nonsense organisatie die goede producten levert én meedenkt” vertelt Martijn. Gaat er een product uit de markt? Dan denkt Enrico mee over een alternatief. Bovendien kun je snel met ze schakelen. Het is geen stroperige organisatie waarbij je dagen op een antwoord moet wachten. Martijn: “Ik ben fan!”.

Van het trainen van engineers tot stickers plakken in Ede

MODELEC is van alle markten thuis. Ze delen de kennis over hun producten met de engineers van Heras. Zodat zij weten hoe ze bepaalde producten moeten repareren. En ze zorgen ervoor dat die producten herkenbaar zijn door er meteen in Ede een Heras-sticker op te plakken. Martijn vertelt dat ze hier een paar maanden geleden mee begonnen zijn. “Dit is niet alleen handig voor de marketing. Maar ook prettig als monteurs langskomen voor een reparatie. Stel een monteur opent midden in de nacht een kast met allemaal apparatuur. Ja, ga dan onze apparatuur maar eens vinden”.

De digitale transitie is het thema van de toekomst

Hier komt een hoop bij kijken. Want lang niet alle analoge systemen kun je zomaar overzetten. Daarbij komt dat Heras high securityoplossingen levert. Hoe kan je een klant voorzien van een nieuw systeem, zonder dat het beveiligingsniveau in gevaar komt? Een terechte vraag. Want er wordt veel aandacht besteed aan cybersecurity bij IT-systemen, maar het is een stuk moeilijker om dit ook toe te passen in een OT-systeem. Zo’n OT-systeem kan en mag niet zomaar uitvallen. Martijn: “Je kunt niet verkopen dat een kritische locatie ineens 5 minuten geen bewakingscamera’s heeft”. Toch is het wel belangrijk om mee te gaan met de tijd. Martijn vertelt dat veel analoge onderdelen simpelweg niet meer te koop zijn. Dus je hebt weinig keuze. Bovendien zijn digitale systemen beter schaalbaar. Dat levert gelukkig ook genoeg voordelen op. Tijd om aan de slag te gaan dus.

Meer informatie en advies

Advies en ondersteuning bij uw perimeter protection oplossing? Vraag een adviesgesprek aan met een van onze experts.